Hlavní obsah

Mons. František Václav Lobkowicz sloužil mši svatých v ostravské nemocnici

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 14. února byla za účasti mons. Františka Václava Lobkowicze, biskupa ostravsko-opavského, sloužena mše svatých v kapli Městské nemocnice Ostrava.

Foto: Zdroj MNO

Mons. František Václav Lobkowicz( uprostřed) sloužil mši svatou v nemocniční kapli Městské nemocnice Ostrava. 14.2.2015

Článek

Setkání se zájemci z řad pacientů a veřejnosti proběhlo v nemocniční kapli Městské nemocnice Ostrava u příležitosti dne památky Panny Marie Lurdské (11. února), kdy si církev připomněla Světový den nemocných.

„Mons. F. V. Lobkowicz hovořil o nemocech těla i ducha, o morálním zlu, které způsobuje zlo fyzické a následně se projevuje v chování člověka. Modlil se za pacienty Městské nemocnice Ostrava, všechny lidi dobré vůle a také nemocniční personál, u něhož zdůraznil nutnost kontaktu s pacientem také pomocí úsměvu a povzbuzení. Na konci své hodinové mše popřál pevné zdraví zdravým a brzké uzdravení nemocným,” informovala Ing. Magda Otáhalová, tisková mluvčí nemocnice.

Nemocniční kaple se nachází v pavilonu H2 v prostorách oddělení geriatrie a interna. Zájemci z řad pacientů, ale i veřejnosti, mají možnost na mši docházet každou sobotu od 14.30 hodin. Mše slouží farní vikář z Moravské Ostravy doc. PaeDr. ThDr. Andrej Slodička, Ph.D.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám