Hlavní obsah

Moldavští zastupitelé přivítali svého mistra světa

Novinky, Eva Kardová

Středeční zasedání zastupitelstva v Moldavě mělo nečekaně pěkný závěr. Vedení obce přivítalo na veřejném jednání nstržm. Ing. Jakuba Pěkného, čerstvého mistra světa v běhu na 100 metrů z mistrovství světa profesionálních hasičů.

Foto: Eva Kardová

Mistr světa v běhu na 100 metrů s překážkami Ing. Jakub Pěkný.

Článek

Reprezentant České republiky, držitel čestného titulu Mistr požárního sportu ČR, držitel národního rekordu ve výstupu na věž, mistr světa v požárním útoku a držitel světového rekordu 2011 Jakub Pěkný z Moldavy připsal letos na seznam svých sportovních úspěchů další medaile.

Na 8. mistrovství světa v požárním sportu v turecké Antalyi vyhrál běh na 100 metrů s překážkami a přispěl k vítězství českého družstva v požárním útoku a tím k zisku dalšího titulu mistrů světa v této disciplíně. Do třetice přinesl ukázat zastupitelům a občanům Moldavy ještě bronz za třetí místo v celkovém hodnocení družstev a překrásný skleněný pohár, který převzal 30. října v Praze na slavnostním ocenění sportovců ministerstva vnitra jako nejlepší sportovec HZS ČR.

Moldava, kam se šestadvacetiletý Jakub po ukončení studia v Ostravě vrátil, připravila svému rodákovi neformální přijetí a praktické ocenění. Gratulaci k dosavadním výkonům a poděkování za reprezentaci obce podpořili zastupitelé částkou deseti tisíc za každou dovezenou medaili. Vždyť Jakub zajišťuje Moldavě reklamu ať už svým jménem, které v hasičině hodně znamená, tak svými gradujícími sportovními výkony, pramenícími ze zodpovědné, tvrdé a systematické přípravy.

Při bezprostředním rozhovoru se zástupci obce a občany Moldavy Jakub skromně zavzpomínal na dobu, kdy získával základní hasičské dovednosti na bývalém „vrakovišti“ po státním statku, které se pod vedením jeho otce, tehdejšího starosty a dobrovolných hasičů proměnilo v hřiště s tréninkovým prostorem pro disciplíny požárního sportu.

„Kdyby dneska někdo viděl tu přípravu!“ pousmál se mladý muž nad vzpomínkou, kdy bojoval se škvárovou dráhou. A ihned jako správný propagátor využil své účasti na zasedání zastupitelstva, na kterém zaznívaly návrhy do rozpočtu obce pro příští rok, a požádal tak zastupitele, aby nezapomněli na podporu moldavského sportovního areálu, který by si opravy a údržbu už jistě zasloužil.  

Reklama

Výběr článků

Načítám