Hlavní obsah

Moderátorka Lucie Výborná oslaví v RockOpeře Praha své jubilejní rozhlasové vysílání

Novinky, Tomáš Kopečný

Ve středu 29. března se v prostorách RockOpery Praha koná slavnostní večer nazvaný Výborná v opeře. Známá moderátorka zde oslaví 100 000 minut odvysílaných rozhovorů na Radiožurnálu.

Foto: Český rozhlas
Článek

Speciálního večera se zúčastní pět mimořádných osobností z rozličných oblastí – Michaela Karsten, Jiří Bartoška, Vladimír Beneš, Jiří Strach a Miroslav Žbirka.

„Speciální projekty, jako je plánované vysílání Výborná v opeře, jsou důkazem toho, že Rockpera Praha je otevřena mnoha různorodým skupinám a zájmům. Nejsme striktně prostorem pro rockery a metalisty, jak by se na první pohled mohlo zdát. Každoročně se například zapojujeme do Noci divadel, konají se u nás koncerty, umělci tu křtí své desky, v minulosti jsme i ve světové premiéře promítali dokument Rock´n´War bosensko-hercegovinského režiséra Damira Piriče, apod. I letos chystáme vlastní projekty, které jdou mimo klasickou divadelní linii a mohou tak nalákat široké spektrum diváků. Již 6. dubna, před reprízou jedné z našich nejoblíbenějších rockových oper Faust, se například zapojíme do galerijní noci na Praze 7 účastí v projektu „Máme otevřeno“ a představíme veřejnosti díla výtvarníků a fotografů s naší uměleckou scénou spojených,“ informovala zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

První otázka v pořadu Host Radiožurnálu padla před více než devíti lety, a to konkrétně 3. ledna 2008 po dopolední desáté hodině. Za téměř deset let vysílání se uskutečnily tisíce dílů tohoto pořadu, což celkově činí na 99 999 minut rozhovorů s výjimečnými osobnostmi. Jubilejní 100 000. minuta bude odvysílána příští týden ve středu od 19 hodin živě z RockOpery v pražských Holešovicích. Pro speciální pořad byla pozvána pětice hostů - trenérka paměti Michaela Karsten, herec Jiří Bartoška, lékař Vladimír Beneš, režisér Jiří Strach a zpěvák Miroslav Žbirka.  

Reklama

Výběr článků

Načítám