Hlavní obsah

Modeláři ze Žatčan zvou na výstavu modelů

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modelářský klub Alka Žatčany pořádá ve dnech 19. a 20. března 4. ročník výstavy Co dělá modelář. K vidění jsou modely letadel, vrtulníků, lodí a aut, modelářské letecké simulátory, model železnice, fotografie a videodokumenty z modelářských akcí a předvedení některých modelů.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Modelářský klub počítá svoji historii od roku 2003, kdy první nadšenci začali budovat klubovnu ze staré nepoužívané dílny. Vlastní činnost začala o rok později, kdy se sešla první skupina žatčanských dětí se zájmem o modelářství.

Z někdejší chudé klubovny je dnes solidně vybavená modelářská dílna a členská základna se postupně rozrostla o modeláře nejen ze Žatčan, ale i z mnoha okolních obcí. V současné době je aktivních členů 25.

Výstava se nachází v žatčanské orlovně - v sobotu byla otevřena do 19 hodin, v neděli 20. března si bude možné vystavené modely prohlédnout od 13 do 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám