Hlavní obsah

Mladý Srb se čtyřmi kilogramy heroinu přes ruzyňskou celnici neprošel

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celníci na pražském letišti v Ruzyni odhalili ve čtvrtek 7. února odpoledne zásilku heroinu. Drogy přepravoval v zavazadle srbský mladík, který přicestoval do Prahy z ugandského Entebbe. V kufru přepravoval sedm balíčků drogy o váze více než 4 kilogramy. Cena zásilky měla hodnotu 4 milióny korun.

Foto: CÚ Praha Ruzyně
Článek

Celníci objevili kontraband při běžné kontrole, kdy se jim zdálo podezřelé zavazadlo jednoho z cestujících. Látkový kufr podrobili důkladné kontrole, při které postupně nalezli celkem sedm balíčků obsahujících bílý prášek. Chemická látka při provedení detekční zkoušky pozitivně reagovala jako heroin.

"Droga byla umístěna ve vícevrstvých papírových obálkách, kdy jednotlivé vrstvy papíru byly důkladně slepeny. Takto vytvořené balíčky byly zabaleny do tradičních afrických textilií a vsunuty do originálních obalů jako od výrobce," uvedl Pavel Drobek, tiskový mluvčí Celního úřadu Praha Ruzyně. Celková hmotnost všech obálek včetně heroinu byla podle jeho slov 4019,5 gramu.

Určení vlastní hmotnosti a čistoty zajištěné drogy je předmětem další odborné expertízy. "Lze předpokládat, že se cena bude pohybovat v řádech miliónů korun, heroin v takovém množství a z této destinace bývá nenaředěný," dodal Drobek s tím, že na českém trhu se cena za gram pohybuje od 800 do tisíce korun. Podle celníků měl heroin putovat dál do zahraničí.

Pašerák skončil v rukou policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám