Hlavní obsah

Mladoboleslavské tanečnice si užily vánoční večírek a roztančily celý sál 

Novinky, Eva Shareefa

V sobotu 13. prosince v podvečer se již tradičně sešli příznivci orientálních tanců taneční školy Shareefa z Mladoboleslavska. Taneční škola totiž pořádala vánoční večírek plný pestrých tanečních vstupů a to již po deváté. Bylo se tedy na co koukat a jedno krásnější vystoupení střídalo druhé.

Foto: Eva Shareefa

Orientální flamenko s vějířem

Článek

Taneční škola Shareefa letos sklidila mnoho úspěchů na tanečních soutěžích po celé České republice. A právě tyto úspěšné choreografie tanečnice předvedly i v kosmonoském Cosmosu spolu s novinkami. Na vánoční party se připravovaly jak nejmladší členky školy dětské tanečnice, tak i juniorky.

Velké zastoupení měly také krásné ženy dospělého až zralého věku, tedy dospělé studentky taneční školy Shareefa, které se s chutí věnují jak orientálním tancům, ale také arabskému neboli orientálnímu temperamentnímu flamenku, nebo lehce koketním tancům ve stylu kabaretu a flirt dance, či dokonce sambě oriental.  

Tu si také návštěvníci mohli sami vyzkoušet a během prvních taktů se parket zcela zaplnil. Na parketu se ale také představil skupinový filmový tanec až z daleké Bombaje, jenž nese název bollywoodský tanec. Tanečníci se předvedli v tradičním sárí i v punjabi. 

Na party se předvedly a oslnily také tři hostující tanečnice a těmi jsou juniorská tanečnice Bára, která předvedla orientální tance ve stylu fusion s hedvábnými vějíři a drum solo. Druhou hostující tanečnicí byla Haseena, tanečnice, která se nejen specializuje na indický bollywood, ale jejíž kořeny také do Indie sahají. A třetí hostující tanečnice byla Marcelka, která opět osnila diváky svým neodolatelným úsměvem a kouzelným pohledem v orientálním tanci s hedvábným závojem.

Krásnou vánoční i taneční atmosféru umocnil též ojedinělý orientální catering z rukou iráckého kuchaře, a diváci i tanečnice tak mohli ochutnat mnohé z orientální kuchyně, například úžasnou baklawu a mnohé další specialitky.

Třpytkami, štrasem a kamínky se zdobily jak orientální, tak indické tanečnice, ale i diváci - a to z indického obchůdku od Haseeny .

Milovníci orientální hudby, jídla, šperků a příznivci a fanoušci sdružení taneční školy Shareefa si tak v sobotu večer přišli na své, a na chvíli se přenesli do pohodové vánoční atmosféry i do pohádek tisíce a jedné noci. Sál se na sobotní večer zahalil do lehkého oparu orientálních vůní z Orientu a parfémů z dalekého Egypta, Arábie i Indie, které jistě potěší mnohé tanečnice i pod vánočním stromečkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám