Hlavní obsah

Mladíka okradla údajná vojákyně, další tisíce mu zachránila bankovní úřednice

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kouzlu falešné vojákyně neodolal mladý muž z Uherskohradišťska. Zamilovaného mladíka podvodnice připravila o 37 tisíc korun.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Žena, která uváděla, že je na zahraniční mírové misi, ho kontaktovala na seznamovacím portále,“ informovala ve čtvrtek 14. února mluvčí uherskohradišťských policistů Milena Šabatová.

Mladý muž s údajnou vojákyní zamilovaně komunikoval a po nějaké době mu žena napsala, že by se za ním chtěla přestěhovat.

„Současně ho požádala, zda by mu mohla poslat balík s penězi, které se svými kolegy našli při vojenské akci. Slovo dalo slovo a muž čekal na údajný balík. Nedlouho poté mu přišel pokyn k platbě na bezmála 1400 eur za dopravu balíku. Částku bez rozmýšlení uhradil, jenže balíku se nedočkal,“ uvedla policistka.

Vojákyně poté mladíka vyzvala, aby zaplatil dalších více než 7000 eur za certifikát k zásilce. Jenže nic netušící muž již nedisponoval dalšími penězi, a proto se rozhodl, že si vyřídí půjčku v bance.

„K tomu ale naštěstí nedošlo. Když uvedl bankovní úřednici důvod vyřízení žádosti, rovnou mu řekla, že se určitě jedná o podvod. Zřejmě to mu otevřelo oči, a proto vše oznámil na policii,“ řekla Milena Šabatová.

Díky úřednici tak důvěřivý mladík nepřišel o další peníze. „Případ, kdy se nechal podvést muž, řeší uherskohradišťští policisté. Zatím totiž kouzlu podvodníků vydávajících se za vojáky sloužící v cizí zemi neodolaly převážně ženy,“ konstatovala policejní mluvčí.

Policisté varují před těmito podvodníky a nabádají všechny, kteří se seznamují přes internet, aby byli obezřetní.

„Doporučujeme, aby lidé v žádném případě nikomu cizímu neposílali peníze. Pokud člověka na internetu, se kterým komunikujete, neznáte osobně, nikdy nemůžete vědět, o koho se ve skutečnosti jedná,“ zdůraznila mluvčí Milena Šabatová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám