Hlavní obsah

Mladíka, který okradl nemocného přítele, kriminalisté obvinili a čeká ho soud

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Soudu se nevyhne jednadvacetiletý mladík z Přerova, jenž v obci u Luhačovic na Zlínsku okradl sedmačtyřicetiletého muže, o kterého pečoval v době jeho nemoci.

Foto: Okresní soud Zlín.

Budova zlínského soudu.

Článek

„Dosud netrestanému mladému muži hrozí až pětileté vězení, výši trestu mu sdělí zlínský soud,“ informovala v pátek 27. dubna policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Mladík odnesl z domu nemocného věci za 20 tisíc korun a z jeho účtu vybral deset tisíc, víc kvůli zablokování karty nestačil. „Komisař kriminální policie předložil státnímu zástupci návrh na podání obžaloby proti obviněnému muži z Přerova z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterých se dopustil v době, kdy bydlel u svého známého a staral se o něj v době jeho nemoci,“ uvedla policejní mluvčí.

Mladý muž se v červenci loňského roku spolu se stejně starým kamarádem ubytoval u svého známého a jeho přítelkyně v obci poblíž Luhačovic. Za poskytnutí jídla a noclehu se společně starali o ležícího sedmačtyřicetiletého muže.

„Asi po deseti dnech se oba mladíci bez důvodu odstěhovali a nemocný zjistil, že se mu z peněženky ztratily peníze a platební karta včetně kódu PIN. Jeho přítelkyně si zase uvědomila, že jí chybí stříbrné a zlaté šperky, sklenice a další výbava do kuchyně. Když se zaměřili na to, co všechno postrádají, zjistili, že zmizelo i různé nářadí. Podali proto na oba mladíky trestní oznámení,“ popsala událost Monika Kozumplíková.

Policisté z Luhačovic začali prověřovat, co všechno se v domě ztratilo a kdo je vlastně pachatelem krádeží. Oba mladí „ošetřovatelé“ zmizeli neznámo kam a policisty čekala nelehká práce, která však přinesla úspěchy.

„Prověřováním a vyšetřováním případu zjistili, kde mladí muži pobývají, a odhalili, že krádeže má na svědomí pouze jeden z nich. Ukradené věci se pokusil prodat v několika zastavárnách ve Zlíně, což se mu částečně podařilo. Utržené peníze propil. Věci, které se mu prodat nepodařilo, zahodil v parku. Platební kartou disponoval do jejího zablokování pouze tři dny. I tak se mu podařilo vybrat v pěti transakcích deset tisíc korun a ještě 26krát se pokusil o výběr více než šedesáti tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám