Hlavní obsah

Mladík v Malenovicích brutálně napadl ženu, skončil v cele

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako smyslů zbavený si v pondělí 29. května v půl sedmé večer počínal jednadvacetiletý mladík, který zcela bezdůvodně ve Zlíně-Malenovicích napadl mladou ženu.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Několika údery pěstmi do hlavy a kopem do hrudníku jí způsobil zranění, s nimiž žena skončila v krajské nemocnici. Naštěstí se jednalo jen o lehčí poranění,“ sdělila ve čtvrtek 1. června policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Opilý mladík šel po třídě Svobody v místě, kde u místní školy na chodníku stála devětadvacetiletá žena a telefonovala. „Útočník ženu, kterou vůbec neznal, najednou napadl. Několikrát ji udeřil pěstí do hlavy - a ještě ji kopl do hrudníku. Napadené přispěchal na pomoc okolojdoucí mladík, který agresora odhodil a spolu s dalšími lidmi ho zpacifikovali a odtáhli pryč,“ popsala útok policistka.

Přivolaní městští strážníci si chtěli útočníka převzít, jenže jeho agresivní chování se obrátilo i proti nim. „Proto použili donucovací prostředky k překonání jeho odporu a přivolali státní policisty, kteří muže zadrželi,“ řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

„Zbytek noci strávil mladík v policejní cele. Je podezřelý ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví. Hrozí mu tak až tříletý trest odnětí svobody. Při výslechu uvedl, že naprosto neví, z jakého důvodu neznámou ženu napadl. Výsledek testu na alkohol byl pro něj pozitivní s naměřenou hodnotou 1,2 promile, test na drogy byl negativní,“ dodala policejní mluvčí.

Událost se odehrála před budovou základní školy, který monitoruje průmyslová kamera. Policisté tak mají dostatek důkazních materiálů proti mladému agresorovi, kterého vyšetřují na svobodě.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám