Hlavní obsah

Mladík v Karviné opakovaně přepadal starší ženy, skončil v rukou policie

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctiletého mladíka, který v několika případech starším ženám strhával řetízky, zadrželi v těchto dnech karvinští policisté z Obvodního oddělení Karviná 7.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Mladík v úterý 10. září okolo půl třetí odpoledne na ulici Hlíny v karvinské městské části Staré Město překvapil třiapadesátiletou ženu. Znenadání jí předběhl, otočil se k ní a zvedl ruku sevřenou v pěst. Žena se lekla a on využil chvilkové nepozornosti. Z krku jí strhl řetízek ze žlutého kovu s přívěskem. 

Ještě týž den, o dvě a půl hodiny později na Zahradnické ulici v městské části Mizerov stejným způsobem překvapil sedmašedesátiletou ženu. A opětovně ženě z krku strhl řetízek ze žlutého kovu a z místa utekl. Starší paní způsobil drobnou oděrku na krku a psychický šok.

K dalším podobným krádežím došlo tento týden, ve středu 18. září kolem poledne, a to na ulici V Aleji v městské části Ráj, kde si mladík vytipoval padesátiletou ženu. Na chodníku k ní přistoupil a z krku jí strhl řetízek ze žlutého kovu. Žena má drobné oděrky na hrudi a zlomený nehet. Týž den, ovšem o hodinu později, na Třídě 17. listopadu poblíž vchodu do supermarketu strhl z krku řetízek třiasedmdesátileté ženě. Celková škoda, kterou pachatel ženám způsobil, činí 10 300 Kč.

Krádež viděl svědek, který pachatele začal pronásledovat a kontaktoval policisty. O pár desítek minut později byl násilník zadržen. "Mladík se ke krádežím doznal. Policejní komisař proti němu zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže s hrozbou trestní sazby odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková s tím, že krádeží na starších ženách se dopustil přesto, že za takový čin byl v posledních třech letech odsouzen a potrestán Okresním soudem v Karviné k souhrnnému trestu s odnětím svobody nepodmíněně s výměrou 24 měsíců. 

Mladík byl v minulosti již čtyřikrát pravomocně odsouzen, z posledního výkonu trestu byl propuštěn v květnu letošního roku. Státní zástupce podal návrh na vazební stíhání.

Reklama

Výběr článků

Načítám