Hlavní obsah

Mladík se polil benzinem a zapálil, vrtulník ho přepravil do popáleninového centra

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benzinem se v sobotu 1. dubna ráno v 03.40 hodin polil a potom zapálil dvaadvacetiletý mladík na hlavní zlínské třídě mezi Otrokovicemi a Zlínem. Vzhledem k jeho vážnému stavu ho přivolaný vrtulník přepravil do brněnské fakultní nemocnice. Příčinou tragického činu byla pravděpodobně hloupá sázka.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto.

Článek

„Policisté zjistili, že mladý muž vešel ráno krátce po třetí hodině do prodejny benzinové čerpací stanice, obsluze položil na pult stokorunu s tím, že si jde natankovat. Vyšel ven a u stojanu číslo jedna se polil benzínem za pár desítek korun. Poté se vrátil zpět do prodejny, ze které krátce na to vyběhl ven se slovy ‚Sázka je sázka‘. Doběhl na hlavní cestu k hypermarketu Albert, kde se podpálil,“ popsala událost policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Na místě tragédie bylo několik lidí a dva z nich hořícího mladíka rychle uhasili. „Svědci tohoto neskutečného činu okamžitě přivolali záchranáře a hasiče. Vzhledem k velmi vážnému stavu popáleného ho vrtulník transportoval do brněnského popáleninového centra,“ doplnila informace policistka.

„Oznámení, že ve Zlíně v místní části Louky se zapálil muž, jsme přijali v 03.42 hodin. Operační důstojník hasičů okamžitě vyslal na místo hlášené události jednotku profesionálů z centrální požární stanice Zlín a jednotku hasičů města Zlína. Během jízdy k místu hlášené události dostal velitel zásahu zprávu, že muž je u čerpací stanice OMV v místní části Louky. V době příjezdu hasičů už byl v péči zdravotníků,“ sdělil Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Smutný případ převzali kriminalisté, kteří zjišťují okolnosti činu mladíka. „Zda zde zahrál roli i alkohol či jiné omamné a psychotropní látky bude jasné z rozboru krve mladého muže,“ dodala policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám