Hlavní obsah

Mladík nahlásil bombu na nádraží, policisté ho zadrželi za necelou hodinu

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Veškerá doprava na železnici musela být v pátek krátce po 18. hodině zastavena na nádraží v Bohumíně. Neznámý volající tam nahlásil uložení bomby. Na místo se tak rozjeli hasiči i policisté se speciálně vycvičenými psy na hledání výbušnin.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Prohledávaly se jak peróny, okolí, odpadkové koše i jiná zákoutí na nádraží, ale i vnitřní prostory nádraží.

Kriminalisté v mezidobí velmi usilovně pracovali na odhalení pachatele. Jejich nasazením se podařilo do hodiny od oznámení zadržet podezřelého jednadvacetiletého mladíka.

„Jeho výhrůžky budou řešeny formou zkráceného přípravného řízení a bude mu sděleno podezření pro přečin šíření poplašné zprávy, trestní sazba je 6 měsíců až 3 roky. Mladík byl v minulosti již osmkrát soudně trestán," uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

V 19:40 hodin po důkladné prohlídce mohl v jízdě pokračovat první vlak. Provoz byl kompletně obnoven krátce po dvacáté hodině. Prohlídky nádraží, jeho okolí a souprav byly negativní, žádný nástražný výbušný systém nebyl nalezen.

Reklama

Výběr článků

Načítám