Hlavní obsah

Mladík brutálně napadl souseda své známé, hrozí mu až deset let za mřížemi

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až deset let za mřížemi nyní hrozí jednadvacetiletému násilníkovi, který v pátek dopoledne v jednom z karvinských domů na chodbě napadl devětačtyřicetiletého muže. Ten po útoku skončil v nemocnici.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Mladý agresor byl v den útoku na návštěvě u své známé, kde popíjeli alkoholické nápoje. Dívka se mu svěřila, že její soused (napadený) se k ní údajně měl v minulosti chovat neslušně.

„Pachatel potkal muže na chodbě, kde ho udeřil pěstí do obličeje. Muž upadl na zem, kde ho mladík kopal do hlavy. V ten den stejného muže napadl ještě jednou odpoledne. Před jeho bytem mu dal pěstí do obličeje," popsala útok mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková s tím, že zraněný muž má vícečetné zlomeniny obličejových kostí, zhmožděniny tváře, otřes mozku a musel tak být hospitalizován v nemocnici.

Agrese již v minulosti

Podobného jednání se agresor dopustil v březnu letošního roku, kdy napadl sedmnáctiletého mladíka. Ten tehdy míjel hádající se pár v městské části Nové Město. Pachatel po slovním útoku mladíka napadl tak, že mu zlomil kloubní výběžek čelisti. Jeho zranění léčili lékaři fakultní nemocnice několik týdnů.

Agresor byl zadržen a umístěn do policejní cely. Komisař ho obvinil ze spáchání přečinu ublížení na zdraví, přečinu výtržnictví a ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

„Mladý pachatel byl v minulosti již několikrát soudně trestán. Podle litery zákona za těžké ublížení na zdraví pachateli hrozí odnětí svobody v rozmezí od tří do deseti let,” uzavřela Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám