Hlavní obsah

Mladíci přepadli faráře a v kostele ukradli trezor

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod adventem si někteří lidé představují především dostatek peněz. A když si je nedokážou vydělat, je nejlehčí krást. Podobně jako v případě mladíků, kteří si pro lup došli do kostela.

Článek

„Ve čtvrtek 12. prosince, kolem osmnácté hodiny, vešli do kostela na Praze 3 dva šestnáctiletí klienti nízkoprahového centra a oslovili faráře s tím, že předešlého dne nejspíš vytratili během pohovoru v jeho kanceláři občanský průkaz. Protože si ale farář během povídání o jejich starostech a problémech všiml, že se mladíci podezřele rozhlíželi po jeho kanceláři, nechtěl je už dovnitř pustit. Mladíci ho ale po strkanici zatlačili do kanceláře a namířili si to přímo ke skříni s příručním trezorem. Bezpečnostní schránku s hotovostí 13 tisíc korun odcizili, při útěku navíc neváhali pohrozit použitím nože a pak vyběhli ven,” informovala policejní mluvčí Jana Rösslerová. 

V Biskupcově ulici poté šestnáctiletí chlapci potkali další dva kamarády, se kterými šli společně na půdu nedalekého domu a tam odcizený trezor otevřeli za pomoci různého nářadí. „O peníze z dobrovolných příspěvků na koncerty se pak rozdělili a z místa odešli," dodala policejní mluvčí.

Na případu pracují kriminalisté z třetího policejního obvodu, kterým se podařilo jen po pár hodinách po činu zadržet všechny podezřelé mladíky. Mladiství šestnáctiletí chlapci si pak vyslechli obvinění ze spáchání provinění loupeže a jejich kamarády ve věku osmnáct a pětadvacet let pak vyšetřovatel obvinil ze spáchání trestného činu podílnictví.

Mladistvým hrozí podle zákona o soudnictví ve věcech mládeže poloviční trestní sazba, jejím dospělým kamarádům až čtyřleté vězení.  

Reklama

Výběr článků

Načítám