Hlavní obsah

Mladí konzervativci otevřeli výstavu k Sametové revoluci v Ostravě

Novinky, Vladimír Maryška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 9. listopadu se konala v prostorách Nové radnice v Ostravě slavnostní vernisáž Výstavy k příležitosti 23. výročí Sametové revoluce v Ostravě pod záštitou europoslance Evžena Tošenovského.

Článek

Vernisáž zahájil šéfredaktor časopisu Klaboš Vladimír Maryška, po něm se slavnostními projevy vystoupili 1. místopředseda senátu Přemysl Sobotka, předseda Konfederace politických vězňů v Ostravě Leo Žídek, Miloslav Bartoš a předseda Regionálního klubu Mladých konzervativců v Ostravě Martin Rajnoch.

Samotná výstava potrvá v prostorách Nové radnice nepřetržitě do 16. listopadu. Ve třetím patře před zasedací místností zastupitelstva města Ostravy je možné vidět symbolických 17 fotografií z období listopadu 1989 se záběry z Ostravy. Výstavou chtěli Mladí konzervativci v Ostravě připomenout 23 let od událostí, které významně zasáhly nejen do dějin města Ostravy, ale i do dějin české společnosti.

„Chceme také připomenout fakt, že svoboda a demokracie jsou atributem právě toho, proč se před 23 lety lidé rozhodli vyjít do ulic. Chceme poskytnout lidem možnost, aby na tuto dobu zavzpomínali a zamysleli se nad tím, že politici, kteří před 23 lety z funkcí odcházeli, se dnes na tato místa opět navracejí,“ uvedl Vladimír Maryška, hlavní organizátor výstavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám