Hlavní obsah

Mladí fotografové představují ve Zlatém jablku svůj pohled na současný Zlín

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělí 1. července nabízí zlínské Zlaté jablko návštěvníkům další fotografickou výstavu. Tentokrát se jedná o nejlepší snímky ze soutěže vyhlášené Zlínským nočníkem, do které mohli mladí fotografové zasílat své fotografie pořízené jak digitální zrcadlovkou, tak mobilem.

Foto: Josef Peška

Vítězná fotografie v kategorii Zlín v zrcadle "Tomáš Baťa"

Článek

Slavnostní vernisáží byla v pondělí v podvečer zahájena ve zlínském Zlatém jablku výstava, kterou vyvrcholil první ročník fotografické soutěže Zlín v hledáčku. Pořadatel soutěže, nezávislé médium pro mladé - Zlínský nočník, zde vyhlásil vítěze obou kategorií - Zlín v zrcadle a Zlín v mobilu - a oficiálně tak zahájil výstavu nejzajímavějších zaslaných snímků.

"Zlínský nočník se dlouhodobě snaží podporovat kreativní a aktivní mladé lidi z regionu. Proto jsme se rozhodli nabídnout začínajícím fotografům možnost prezentovat svou tvorbu na výstavě v centru města a přitom si současně přilepšit nějakou věcnou cenou,“ uvedl Igor Dostál, šéfredaktor Zlínského nočníku. „Přidali jsme také kategorii Zlín v mobilu, v níž je prostor pro každého, kdo má dobré oko, ale nemá třeba peníze na drahou zrcadlovku," dodal.

Do soutěže poslali mladí fotografové celkem na 150 snímků, z nich odborná porota složená z fotografů z regionu vybrala ty nejlepší. Mezi porotci nechyběli např. vedoucí otrokovického fotoklubu Beseda Petr Bořuta nebo zlínský učitel a loňský držitel ceny Zlatý Ámos Michal Mikláš.

Výstava fotografií bude umístěna ve Zlatém jablku až do 12. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám