Hlavní obsah

Mladí cyklotrialisté uzavřeli sezónu v Havířově

Novinky, Radek Janka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři desítky dětí z celé České republiky přijely v sobotu do Havířova na závěrečný závod Cyklotrialových her mládeže. V téměř letním odpoledni se soutěžilo o poslední body do celkového hodnocení letošního seriálu.

Foto: Markéta Ondrušková
Článek

První ročník seriálu soutěží pro mládež v trialu pod Českým svazem cyklistiky nabídl dětem celkem čtyři závody v Olomouci, Žďáru nad Sázavou, Říčanech u Prahy a v Havířově. Celkem se zapojilo přes padesát cyklotrialistů ve věku od pěti do šestnácti let.

Havířov byl jako dějiště finálového závodu vybrán především pro unikátní městský trialpark Na nábřeží, který nabízí téměř ideální podmínky pro tento sport. Jednotlivá "hřiště" ohraničená palisádami využili organizátoři k přípravě pěti kontrolních úseků, v každém z nich byly vyznačeny různě obtížné tratě pro jednotlivé věkové kategorie - od nejmladší promesy až po nejstarší kadety.

V kategorii benjamin zvítězil Tomáš Vepřek z Biketrial klubu Olomouc, kterému se podařilo druhé kolo závodu odjet celé bez trestných bodů a zajistil si tak i první místo v celkovém hodnocení před Petrem Mokrým z AMK Hamry.

V kategorii minime s náskokem tří bodů před brněnským Adamem Kosíkem zvítězil Marek Pochtiol z Trial klubu Žižkovo Pole. Je to Markovo další prvenství v řadě, v letošním roce jiné než první místo na žádné z domácích soutěží nepoznal.

V kategorii poussin si pro vítězství přijel Jakub Mudrák ze Slovenska ze Záriečí. Stejně tak v kadetech si zlatou medaili odvezl slovenský jezdec, Samuel Hlavatý z Cyklotrial klubu Rudina. V nejmladší kategorii promesa zvítězil Tadeáš Mahr z Olomouce, v dívkách Bětka Pečínková z Hamrů.

Medaile a ceny vítězům předali prezident Českého svazu cyklistiky Marian Štetina spolu s úřadujícím mistrem světa BIU Václavem Kolářem a Marií Křívovou, naší jedinou zástupkyní v kategorii žen na letošním MS UCI.

Celkové výsledky seriálu:

Promesa (6-8 let):

1. Tadeáš Mahr, 2. Václav Pečínka

Poussin (9-10 let):

1. Štěpán Šiller, 2. Vojtěch Hříbek, 3. Martin Damborský

Benjamin (11-12 let):

1. Tomáš Vepřek, 2. Petr Mokrý

Minime (13-14 let):

1. Marek Pochtiol, 2. Adam Kosík, 3. Marek Šiller

Cadet (15-16 let):

1. Martin Štěpánek, 2. Lukáš Janka, 3. Filip Klouček

Girls (6-15 let):

1. Alžběta Pečínková, 2. Eliška Hříbková, 3. Iva Antlová

Reklama

Výběr článků

Načítám