Hlavní obsah

Mladá žena přežila pád z okna

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 14. června po sedmnácté hodině opět přistával v Kralupech - Lobečku záchranářský vrtulník Eurocopter EC-135.

Foto: Martin Tlustý

Záchranářský Eurocopter EC-135 musel kvůli probíhající rekonstrukci horkovodního vedení operativně přistát na trávníku hned vedle kruhového objezdu.

Článek

Pilot vrtulníku musel přistát mimo obvyklý heliport na kruhovém objezdu mezi chemičkou Synthos a marketem Lidl, protože přes centrum zdejšího kruhového objezdu je právě v těchto dnech veden výkop pro nový horkovod.

Zachraňovanou pacientkou byla tentokrát mladá žena, která krátce před tím vypadla z okna ve čtvrtém patře bytového domu.

Na místě neštěstí vzápětí zasahovala lékařka kralupských Samaritánů, která na místo rychle dorazila ve vozidle rendez-vous.

Mladá žena po svém pádu z okna utrpěla mnohačetná zranění, která ji bezprostředně ohrožovala na životě. Zasahující lékařka neprodleně zahájila intenzivní lékařskou péči a současně připojila pacientku na umělou plicní ventilaci.

Protože všechna kralupská sanitní vozidla shodou okolností právě aktivně zasahovala u dalších naléhavých případů v regionu, byl lékařkou ihned na počátku zásahu přes dispečink vyžádán jak přílet vrtulníku Letecké záchranné služby, tak rychlý sanitní vůz ze Zdib pro převoz těžce zraněné pacientky přímo k vrtulníku.

Stabilizovaná pacientka byla poté dopravena k přiletivšímu Eurocopteru do kralupského Lobečku, kde byla záchranáři a policisty přenesena do vrtulníku, který vzápětí odstartoval směr traumacentrum pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Příčinu ženina pádu z okna šetří příslušné policejní orgány.

Reklama

Výběr článků

Načítám