Hlavní obsah

Mistrovství světa ve stolních hokejích 2016 se uskuteční v Mostě

Novinky, Martin Kučera

Jubilejní dvacátou soutěžní sezónu oslaví Billiard-hockey club Most organizací mistrovství světa ve stolních hokejích. Mostečtí se do pořádání mezinárodních soutěží zapojují od roku 2000 a světový šampionát se na severu Čech odehraje již podruhé.

Foto: archiv BHC Most
Článek

Před osmi lety se elita stolního hokeje sešla na mosteckém zimním stadionu, letos se nejvýznamnější turnaj tohoto malého sportu uskuteční ve Středisku volného času Most, s nímž BHC Most spojil při organizace akce své síly. Soutěžní program je rozložen do čtyř dnů, od 14. do 17. dubna, a zahrnuje jak mistrovské soutěže jednotlivců i družstev, tak otevřené turnaje pro veřejnost.

Čtvrteční úvod obstarají právě otevřené turnaje, Pohár Europe Direct Most v air-hockeyi a Pohár OZP v táhlovém hokeji Chemoplast. Na ně naváže v pátek dopoledne Pohár United Energy v billiard-hockeyi šprtci. Další program již bude patřit výhradně nominovaným reprezentantům, aktuálně z jedenácti potvrzených účastnických států. Ještě v pátek budou rozdány trofeje v billiard-hockeyi šprtci (družstva) a v táhlovém hokeji Chemoplast (jednotlivci).

Předpokládaným zlatým hřebem mistrovství by měla být sobota, kdy proběhnou turnaje jednotlivců v billiard-hockeyi šprtci a v air-hockeyi. V neděli je budou následovat zbývající soutěže družstev (air-hockey, táhlový hokej Chemoplast). Hodnocena bude i soutěž všestrannosti – víceboj čili „Multitable".

Na medaile samozřejmě pomýšlí většina výprav. V billiard-hockeyi šprtci je tradičně největším favoritem česká reprezentace, jíž budou chtít plány zkomplikovat především Švédové a Poláci. Po zklamání na ME 2014 v Krakově si chtějí napravit reputaci Rusové. Ti budou na přední příčky útočit hlavně při air-hockeyi. V táhlovém hokeji jsou za favority vedle domácích považováni také Slováci a Švédové.

O medaile v mistrovských bojích bude usilovat i sedm mosteckých hráčů a hráček. Fanoušci stolního hokeje či jednotlivých účastníků jsou vítáni, vstupné se neplatí.

Vedle reklamních partnerů se na financování akce podílí také statutární město Most. Záštitu nad mistrovstvím světa převzal mostecký primátor Jan Paparega.

Program soutěží:

Čtvrtek 14. 4. 2016

16:00 doprovodný turnaj (jednotlivci) – air-hockey

18:00 doprovodný turnaj – Pohár OZP (jednotlivci) – táhlový hokej Chemoplast

Pátek 15. 4. 2016

09:00 doprovodný turnaj – Pohár United Energy (jednotlivci) – billiard-hockey šprtec

09:00 doprovodný turnaj – Pohár United Energy (jednotlivci) – billiard-hockey šprtec 13:00 MS (družstva) – billiard-hockey šprtec

18:00 MS (jednotlivci) – táhlový hokej Chemoplast

Sobota 16. 4. 2016

10:00 MS (jednotlivci) – billiard-hockey šprtec

16:00 MS (jednotlivci) – air-hockey

Neděle 17. 4. 2016

10:00 MS (družstva) – táhlový hokej Chemoplast

13:00 MS (družstva) – air-hockey

Předpokládané počty účastníků:

Počet účastníků: zhruba 200 - 250 hráčů a hráček

Počet účastníků: zhruba 200 - 250 hráčů a hráček Počet zúčastněných zemí: 10 - 12 zemí

Kategorie: muži, ženy, junioři, družstva

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám