Hlavní obsah

Mistrovství světa juniorek v házené čeká volný den

Novinky, Josef Zajíc

Mladé hráčky Mistrovství světa v házené juniorek čeká ve středu 4. července den volna. Absolvují náročná a těžká utkání, a tak si den volna zaslouží. Skupina "A" a "B" se hraje v Ostravě a skupina "C" a "D" v Brně.

Foto: Josef Zajíc

Pondělí 2.7.2012 Čína : Srbsko ...ani jsem se jí nedotkla...

Článek

Pondělní program 2. července byl zahájen v hale Dubina v Ostravě - Hrabůvce v 15 hodin utkáním, ve kterém hrála Čína proti Srbsku. Zde se ukázaly mladé Srbky jako zkušenější a od samého začátku nenechaly nikoho na pochybách, že umí. Vyhrály nad Čínou 37:22. Po tomto utkání nastoupily hráčky Uruguaye proti Dánsku. Vyhrálo Dánsko poměrem 24:12. Večerní program v hale Dubina ukončilo utkání mezi Španělskem a Maďarskem. Zkušenější Maďarky vyhrály jen těsně 26:25.

V hlavní pořadatelské hale Sareza v Ostravě - Porubě začal odpolední program v pondělí 2. července utkáním Konga proti Švédsku - 21:29. Následovalo utkání Kazachstánu proti velmi kvalitnímu družstvu Koreje, které zvítězilo v poměru 25:48.

Do večerního utkání v již zaplněné hale nastoupilo družstvo České republiky proti velmi dobrým děvčatům z Argentiny. Hned v úvodních minutách se Argentinky ujaly vedení 1:7. Ve druhé polovině po vstřícné domluvě trenéra se hra českých dívek výrazně zlepšila a diváci v hale mohutně české družstvo v červených dresech povzbuzovali a hnali k vítězství. To se podařilo. Reprezentantky České republiky zvítězily nad Argentinou 22:16 a již mají druhý vítězný zápis.

Turnaj Mistrovství světa juniorek v házené není jen hra. V obou moravských městech Brně a Ostravě funguje ubytování, stravování a doprovodný program.

" V Ostravě se staráme o 12 družstev, což činí 264 lidí plus organizační pracovníci a rozhodčí. Hráčky a jejich vedení jsou ubytovány v hotelu Vista a Clarion, rozhodčí v hotelu Merkur v Ostravě," řekl Jan Vtípil, šéf tiskového centra mistrovství.

" Doprovodný program ve volných dnech si jednotlivé federace zajišťují samy a na vlastní náklady. V obou centrech byly týmy informovány o možné kulturní a společenské nabídce. Je na zvážení trenérů jednotlivých týmů, jak stráví dny volna před ukončením základní části turnaje," doplnil.

Výsledky, rozbory a podrobnosti: www.wchjunior2012.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám