Hlavní obsah

Mistrovství Evropy ve stepu ovládli Češi

Novinky, Otto Kočí

Češi ovládli Mistrovství Evropy Tap Dance European Championship IDO 2015 se ziskem 13 zlatých, 12 stříbrných a 13 bronzových medailí.

Foto: Otto Kočí

Vítězná dospělá formace skupiny TAP ACADEMY PRAGUE.

Článek

Domácí pořadatelství Mistrovství Evropy ve stepu v kategoriích IDO českým reprezentantům opravdu svědčí. V Praze v hale PVA EXPO Letňany předčili ostatní účastníky velmi výrazně s bezprecedentním ziskem medailí. Česká výprava skončila na prvním místě v počtu získaných cenných kovů z celkem 8 zúčastněných států.

„Pouze Slovinsko a Německo s námi drželo krok v získaných umístěních, ale i tak zůstali daleko za námi. Kvalita českého soutěžního stepu se potvrdila také na této soutěži,” okomentoval výsledky Otto Kočí, prezident Českomoravského stepařského svazu. „Jsme rádi, že jsme byli pořádající zemí, už kvůli zvýšenému nominačnímu klíči. Velké poděkování patří pořádajícímu WORLD DANCE - TANEČNÍ SVĚT o. s. a především Miluši Petrové.”

Mistry Evropy ve stepu se stali Jana Kukulová a Tobiáš Košir ze školy R+P z Brna v kategorii duet junioři a Anežka Pastorová s Matyášem Poštulkou v kategorii duet děti. Další zlaté medaile v sólových disciplínách získali Eva Kukulová v disciplíně sólo ženy věková kategorie děti, Tobiáš Košir v disciplíně sólo muži věková kategorie junioři a Adam Vojtovič v disciplíně sólo muži věková kategorie dospělí.

Soutěž hodnotila mezinárodní porota ve složení Andrea Myslivečková (ČR), Maoggi Renzo (Itálie), Irena Bous (Ukrajina), Zsuzsana Bartha (Slovinsko), Valjalo Shona (Chorvatsko), Jozef Stolárik (Slovensko) a Kerstin Albrecht (Německo).

České publikum se může těšit na další ročníky ME ve stepu po další tři roky, na které získala ČR prostřednictvím organizátora smlouvu o pořadatelství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám