Hlavní obsah

Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku láká na skvělou atmosféru

Novinky, Zuzana Rybářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špičky českého, a často i světového sportovního aerobiku se utkají na mistrovství České republiky 24. a 25. října v Mladé Boleslavi. Více než 780 závodnic a závodníků tady předvede to nejlepší, s čím se hodlají představit na blížícím se mistrovství světa na karibském Martiniku.

Foto: Jaroslav Appeltauer - www.apikfoto.cz

Favoritka Kristýna Zahradníčková

Článek

Se svými propracovanými sestavami se na Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku v Mladé Boleslavi představí ti nejlepší čeští závodníci v kategoriích Sportovní aerobik, Fitness aerobik, Aerobic Team Show a Aerobik Group Performance. Těšit se tak můžete na zástupce národní aerobikové elity včetně úspěšných medailistů z minulých mistrovských klání.

Největší souboje o postupová místa jsou tradičně očekávány u individuálních sestav žen, kde mezi horké favoritky patří Kristýna Zahradníčková, která letos získala stříbrnou medaili ve Sportovním aerobiku žen na Mistrovství Evropy. Z toho si letos Češi odvezli celkem 19 zlatých medailí a celkově 48 medailí. Dosáhli na nejvíce kovů ze všech 12 zúčastněných zemí a potvrdili, že jsou světovou špičkou ve sportovním aerobiku.

„Český tým pravidelně potvrzuje svou vedoucí evropskou pozici v tomto sportovním odvětví. Obrovské množství medailí, zejména v kategoriích kadetů a juniorů, nám dává velké naděje do dalších let,“ říká Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz s tím, že letošní Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku bude mít výjimečnou atmosféru.

„Jsme favority na mistrovství světa, které se bude konat letos v prosinci na karibském ostrově Martinik, a závodníci tedy mohou v Mladé Boleslavi ukázat, s čím a v jaké kondici se hodlají utkat se soupeři z celého světa.“

Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz patří mezi nejaktivnější sportovní svazy v ČR: sdružuje na 80 sportovních klubů, 2500 aktivních členů a každoročně pořádá přibližně 40 sportovních soutěží. Jeho reprezentační týmy patří mezi nejúspěšnější na světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám