Hlavní obsah

Mistrovství ČR v záchranném sportu letos hostí Brno

Novinky, Adéla Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vodní záchranáři se ještě před začátkem aktivní sezony utkají na Mistrovství republiky v záchranném sportu v Brně na plaveckém stadionu Lužánky. Své síly změří nejen junioři, ale i ostřílení závodníci, jež mají za sebou i utkání světového měřítka.

Foto: Archiv VZS ČČK

Závod "Beach flags", snímek z ME v Italském Riccione

Článek

Do závodů se přihlásily týmy i jednotliví závodníci z Místních skupin Vodní záchranné služby Českého červeného kříže (VZS ČČK) z celé České republiky.

Mezi závodníky nebudou chybět reprezentanti VZS ČČK, kteří závodili na ME např. v Dánsku, Holandsku, Švédsku, Itálii, nebo i na MS v Austrálii. Nejlepší z nich čeká letos v září Mistrovství světa Rescue 2014, které se koná ve Francii.

Závodit se bude v pěti individuálních disciplínách a ve třech štafetách.

Individuálními disciplínami jsou padesátimetrové tažení modelu, 100 metrů tažení modelu s ploutvemi, 100 metrů záchranný polohový závod, 200metrový závod "super záchranář" a stometrový záchranářský závod. Mezi štafety patří hod záchranným lanem, záchranářská štafeta na 4x50m a štafeta v tažení figuríny na 4x25m. Záchranářská figurína je model, který po napuštění vodou váží 60 – 70 kg. Udržet jej nad hladinou není opravdu nic jednoduchého.

Závody záchranářů mají kromě sportovních výsledků ještě další důležitou funkci. Dokonale prověří připravenost mladých vodních záchranářů, kteří pak v letní sezoně slouží na bazénech, koupalištích, v aquaparcích nebo na otevřených vodních plochách.

Přijďte se na závody podívat, a pokud vás takové záchranářské klání zaujme, máte možnost stát se jedním z vodních záchranářů. Více informací o závodech nebo o činnosti Brněnské místní skupiny Vodní záchranné služby ČČK naleznete na webových stránkách MS VZS ČČK Brno střed http://www.vzsbrno.cz/

Reklama

Výběr článků

Načítám