Hlavní obsah

Mistrovství ČR v elektronických šipkách zná své první vítěze

Novinky, Petra Kulhánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovství ČR v elektronických šipkách 2017 začalo v pátek v KD ve Žďáru nad Sázavou turnajem smíšených dvojic a turnaji mužů a žen v kriketu.

Foto: Petra Kulhánková

Finalistky turnaje v kriketu žen Alena Gregůrková (vlevo) s Marikou Benešovou.

Článek

Do turnaje smíšených dvojic se přihlásilo 110 dvojic. To je v historii UŠO podruhé, kdy je počet přihlášených dvojic vyšší než sto.

V prvním semifinále dvojice Lenka Uhříčková (Baník Žacléř) +Jiří Holík (Republika Úpice) porazila sourozence Maškovy z týmu Maséři Hradec Králové 3:1 a stala se první dvojicí finalistů.

Ve druhém semifinálovém turnaji podlehla dvojice Lada Knapová (Dexterous Kr. Les) + Martin Popelka (40+Trutnov) 0:3 dvojici Marcela Kuběnová (Baník Kobylá n/Vidnávkou) + Vítězslav Sedlák (Gerlich Fulnek), která se stala druhou finálovou dvojicí.

Finále, které se hraje na tři vítězné legy, skončilo 3:2 pro dvojici Marcela Kuběnová + Vítězslav Sedlák, a ti se stali novými mistry republiky v turnaji smíšených dvojic.

Turnaje mužů a žen v kriketu již také znají své vítěze. Do turnajů se přihlásilo 176 mužů a 65 žen, což je druhý nejvyšší počet v historii pořádající organizace.

Prvními semifinalistkami kriketu žen se staly Alena Gregůrková (ŠK Republika Úpice) + Blanka Vojtková (DC Nanosekundy Brno). Ve druhém semifinále na sebe narazily Marika Benešová (Chropyně) + Dagmar Komorová (Kosako Konárovice). Ve finále se potom utkaly Marika Benešová s Alenou Gregůrkovou, která svou soupeřku nekompromisně převálcovala 3:0.

V kriketu mužů byl největším překvapením Karel Poklop, hráč ŠK Řenčováci Řevničov, který díky skvělým výkonům postoupil až do semifinále, kde byl vyřazen pozdějším vítězem celého turnaje Karlem Sedláčkem (40+ Trutnov). Druhou semifinálovou dvojicí byli obhájce loňského titulu Martin Hoffmann (Sgt. Pepík´s Band Praha) a Pavel Drtil (40+ Trutnov). Ve finále kriketu mužů potom zvítězil a novým mistrem republiky se stal Karel Sedláček.

Mistrovství ČR dnes pokračuje hlavními turnaji mužů a žen v nejčastější šipkové hře 501DO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám