Hlavní obsah

Mistrovství ČR v disco dance, freestyle, hip hop a electric boogie uvidí Prostějov

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na úžasnou soutěžní atmosféru, nápadité kostýmy a především špičkové taneční výkony se mohou těšit všichni návštěvníci víkendového Mistrovství ČR ve stylech disco dance a disco freestyle a republikový šampionát v hip hopu a electric boogie.

Foto: V. Sýkora
Článek

O tituly mistrů republiky a o nominace na mistrovství Evropy a světa zde budou bojovat nejtalentovanější a nejúspěšnější tanečníci z celé České republiky. V sobotu 28. ledna přijede do haly prostějovského reálného gymnázia přes 700 tanečníků disco dance a disco freestyle a v neděli 29. ledna zaplaví halu téměř šest set hiphopových tanečníků a soutěžících v electric boogie.  

Soutěž, kterou pořádá největší česká taneční organizace CDO, o. s. (Czech Dance Organization), organizuje Taneční škola Hubený Prostějov, která mimochodem v tomto tanečním stylu patří nejen k elitě v České republice, ale i ve světě.

V rámci sobotní soutěže budou mít nejsilnější zastoupení juniorské sólové tanečnice (100 sólistek) a dětské tanečnice do 11 let (93 sólistek). Chybět zde však nebudou ani nejmenší děti soutěžící v kategorii mini do 8 let a dospělí ve věku 16 a více let. Zcela nejpočetnější bude výprava ostravského Akcentu (96 tanečníků) a chomutovského klubu Beethoven D. C. EXE (80 tanečníků).

Nedělní soutěž bude mít také nejobsazenější juniorskou (102 sólistek) a dětskou (79 sólistek) kategorii. Nejvíce tanečníků dorazí z Lola´s Dance Olomouc (68 tanečníků) a A-Styl Liberec (67 tanečníků). Zahájení kvalifikačního kola je naplánováno na 8.30 hod., samotné MČR bude zahájeno kolem 9. hodiny a potrvá do večerních hodin.

Mistrovství České republiky je vyvrcholením české taneční ligy 2011, která probíhala od září 2011 do ledna 2012.

Letos v lize disco dance bojovalo o svá umístění v žebříčku taneční ligy více než 1700 tanečníků všech věkových kategorií, a to v sólech, duetech a malých skupinách (max. 7 tanečníků). V rámci hip hop ligy se soutěže zúčastnilo více než 1400 tanečníků. 

„Vítězové ve všech čtyřech věkových kategoriích, a to jak v sólech, duetech, tak i malých skupinách, pak celý další rok ponesou nejen mistrovský titul, ale budou také delegováni organizací CDO, aby jako reprezentanti hájili barvy České republiky na mistrovstvích Evropy a světa, která jsou pořádána světovou taneční organizací International Dance Organization,“ uvedl Jiří Hubený, prezident CDO, o. s., největší taneční organizace v ČR. Dodal, že již příští víkend, v sobotu 4. února proběhne v Brně Mistrovství ČR street battle a Mistrovství České republiky brak dance.

CDO je jedinou organizací v Česku, která má právo nominovat reprezentanty na mezinárodní soutěže. Proto je také taneční liga pro mnohé členy této organizace prestižní záležitostí a hlavně možností, jak se utkat s mezinárodní konkurencí. „Získat titul mistra Evropy, nebo dokonce světa v sólovém, párovém nebo i skupinovém tanci je snem snad každého tanečníka. A díky CDO se již mnozí naši členové pyšní těmito významnými tituly. A bude jich jistě zase více. Čeští tanečníci jsou velmi šikovní a nadaní,“ dodal prezident této největší české taneční organizace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám