Hlavní obsah

Mistrovství ČR v aerobiku zná vítěze, pojedou na světový šampionát na Martinik

Novinky, Zuzana Rybářová

Špičky českého sportovního aerobiku potvrdily o víkendu 24. a 25. října na mistrovství ČR skvělou kondici - za několik týdnů se utkají s protivníky z celé planety na světovém šampionátu na Martiniku. V mladoboleslavské sportovní hale předvedlo své sestavy na 780 závodnic a závodníků.

Foto: Jaroslav Appeltauer - www.apikfoto.cz

Mistrovství ČR v aerobiku zná vítěze: Kristýna Zahradníčková

Článek

„Výkonnostní úroveň závodníků na mistrovství České republiky ve sportovním aerobiku potvrdila jejich výbornou formu pro blížící se mistrovství světa, a to zejména v kategorii žen, která byla tradičně nejlépe obsazena a v kategorii trií. Ve sportovním aerobiku máme bohužel věkovou krizi v kategoriích mužů a párů. Co se týká fitness týmů, ve všech kategoriích máme velmi silné zastoupení a své dominantní postavení potvrdili šampioni v kategorii dospělých Oxygen Příbram ve stepech a Aerobik Dancers Kladno v aerobiku,” uvedla Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz.

Někteří závodníci se nyní ještě chystají na poslední závod sezóny 14. listopadu do Plzně, jiní reprezentanti dají přednost delší přípravě před mistrovstvím světa, které se koná 1. až 5. prosince v karibském Martiniku.

„Víkendové mistrovství České republiky potvrdilo, že můžeme očekávat velké množství medailí a jsme velmi rádi, že Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz se stal organizátorem Mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku a Hip Hop Unite, které proběhne ve druhé polovině května v hotelu Thermal v Karlových Varech,“ upozornila Jana Havrdová.

O tom, že Češi budou na mistrovství světa obávanými soupeři, svědčí i letošní výsledky z mistrovství Evropy v nizozemském Dordrechtu, z něhož si odvezli celkem 19 zlatých a celkově 48 medailí. Dosáhli tak na nejvíce kovů ze všech 12 zúčastněných zemí.

Výsledky MČR, dospělí:

Ženy: 1. Kristýna Zahradníčková – Fitness Studio Louny, 2. Lucie Šillerová – Aerobic Club Diamond, 3. Hana Volfová – Akademie aerobiku Radky Hanákové

Muži: 1. Brenton Andreoli – Fitness Center Báry a Hanky Šulcové

Páry: 1. Adéla Ježková, Marek Šotola – Fanatic Havlíčkův Brod, 2. Klára Moučková, Martin Hložek – Aerobik klub Zlín

Tria: 1. Fitness studio Louny, 2. Corridoor, 3. Aerobik centrum Brno

Fitness aerobik grande: 1. Aerobik Dancers Kladno, 2. Fitness center Báry a Hanky Šulcové, 3. Aerobik Studio Dvojka Sedlčany

Fitness aerobik petite: 1. Aerobik Team Chuchle

Fitness step grande: 1. Oxygen Příbram, 2. Fit Studio Venuše Kladno, 3. Aerobik centrum Brno

Fitness step petite: 1. OneClub Brno, 2. Fit Studio Venuše Kladno, 3. BM Fitness Havlíčkův Brod

Kompletní výsledky jsou k dispozici na fisaf.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám