Hlavní obsah

Místo vloček padal déšť. Přesto se Vánoce pod mikulovskou radnicí lidem líbily

Novinky, Jitka Sobotková

Třetí adventní sobota patřila v Mikulově vánočnímu setkání pod radnicí. Program byl připraven vskutku velkolepý, jediné, co se nedalo ovlivnit, bylo počasí. A tak se místo sněhových vloček v sobotu 15. prosince snášel z nebe déšť.

Foto: Jitka Chromá

Divadlo Kvelb navzdory deštivému počasí dokázalo vyloudit úsměvy na tvářích všem, kteří přišli na mikulovské Náměstí na vánoční jarmark

Článek

Přesto se lidé, kteří na Náměstí přišli, bavili, dokoupili vánoční dárky, dali si svařák a punč či ochutnali frgále na vánočním jarmarku. Jedinečnou atmosféru vykouzlili herci z divadelní společnosti Kvelb. Jejich andělské zjevení na chůdách pobavilo malé i velké, kteří se ochotně zapojili do programu.

„Počasí je sice na draka a je to velká škoda. Ale ti blázni na chůdách, tak to je skvělé, tak jsem se nezasmála už hodně dlouho,“ řekla paní Marie z Mikulova, která se na vánoční jarmark těšila a přišla si dořešit ježíškovskou objednávku.

Děti se radovaly u živého betlému se zvířátky a do schránky pro Ježíška hodily své dopisy a přáníčka, která si zhotovily ve výtvarných dílničkách. Ty pro ně připravilo v prostorách městského úřadu občanské sdružení 7 DNÍ.

Svým vánočním pásmem potěšil všechny návštěvníky také národopisný soubor Palavánek a gospel v podání sboru M-Gospel z Břeclavi dotvořil vánoční atmosféru, která vyvrcholila energickým bubenickým vystoupením Jumping Drums.

Reklama

Výběr článků

Načítám