Hlavní obsah

Místo sjezdovek dětské areály: letní parky ve Velkých Karlovicích a Bílé zahajují sezónu

Novinky, Martina Žáčková

Beskydské lyžařské areály Bílá a Razula přinášejí návštěvníkům vyžití nejen v zimě. V místech, kde se v zimě prohání lyžaři, najdou v létě zábavu děti díky venkovním areálům s atrakcemi. Brány letních parků se otevřou právě tuto sobotu 30. dubna.

Foto: Martina Žáčková

Dětský park Razulák ve Velkých Karlovicích

Článek

Oba parky budou otevřeny v sobotu 30. dubna i v neděli 1. května, po zbytek května a v červnu každý víkend a o letních prázdninách denně.

Letní dětský park Razulák ve Velkých Karlovicích vstupuje letos do své třetí sezóny. Na úpatí svahu, který v zimě slouží lyžařům jako sjezdovka Razula, nabízí malým návštěvníkům například malý lanový park, tubing, vodní přístav s lodičkami a vodní pumpou, kuličkodráhu, celou řadu skluzavek, aquazorbing, obří pískoviště, indiánskou vesnici duchů či půjčovnu autíček a koloběžek.

Letošní novinkou je kolotoč pro nejmenší děti, během května přibydou ještě profi tramplíny. Při příležitosti zahájení nové sezóny se mohou děti těšit v sobotu 30. dubna a také v neděli 1. května na doprovodné animační programy s piráty, indiány a karlovickými strašidýlky v čele s Razulákem, po němž je celý areál pojmenovaný.

Díky poloze hned vedle cyklostezky Bečva je park Razulák vítaným tipem i na nenáročný rodinný výlet s dětmi na kolech.

Letní park v Bílé láká děti na lanáček či letní tubing, vzduchovou trampolínu, vodní svět s Archimedovou spirálou, dětskou lezeckou stěnu, minigolf, trampolínové centrum nebo třeba horskou písečnou pláž. Také zde bude k příležitosti zahájení sezóny připraven v sobotu i neděli doprovodný program.

Park v Bílé se v létě zaměřuje také na tábory pro děti, i letos chystá víkendy i vícedenní kempy s výukou bruslení či jízdy na horském kole s využitím nejlehčích terénů zdejšího bikeparku a singletrailů. V Razulákovi zase chystají víkendy s frgálovou manufakturou, řezbářské dny nebo speciální akci na závěr prázdnin v rámci Týdne kultury na Valašsku.

Jak Velké Karlovice, tak Bílá jsou vyhlášenými turistickými destinacemi, které nabízí v létě rodinám s dětmi i další zábavu - ve Velkých Karlovicích se dá návštěva parku Razulák spojit třeba s procházkou Kulíškovou naučnou stezkou nebo koupáním v termálních bazénech relaxačního centra Wellness Horal, v Bílé se dá vyrazit na vyjížďku čtyřsedačkovou lanovkou Zbojník, na Pašeráckou stezku nebo k oboře s jeleny, divočáky, daňky a další lesní zvěří.

Reklama

Výběr článků

Načítám