Hlavní obsah

Místo muzikálu Chicago budou ve Slováckém divadle uvedeni Pokrevní bratři

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když uprostřed prázdnin režisér Radek Balaš oznámil, že kvůli několikerému těhotenství v souboru nemůže ve Slováckém divadle nastudovat muzikál Chicago a od projektu ustupuje, zasáhlo to úplně každého. Nicméně o světový muzikál v Uherském Hradišti nepřijdou.

Foto: archiv Slovácké divadlo

Režisér Radek Balaš.

Článek

Zrušení  muzikálového projektu Chicago zasáhlo diváky, herce a především pak nové vedení, které se připravovalo na převzetí slovácké scény. Nový ředitel Michal Zetel stál před těžkým úkolem - najít adekvátní náhradu.

„Platí jednoduchá rovnice. Na prvním místě jsou pro nás diváci, měli by dostat světový muzikál a chceme stále udržet velmi vysokou kvalitu, která k našemu divadlu patří. Z toho neustoupím,“ prohlásil ředitel Zetel a strávil dny telefonováním, vyjednáváním a sháněním toho nejlepšího, co by mohl publiku vzhledem k šibeničnímu termínu (zkoušet se mělo začít na začátku září) nabídnout.

Jak to dopadlo? Slib dodržel a předvedl se jako skvělý krizový manažer. Na konci minulého týdne tak mohl hereckému souboru oznámit, že se mu a jeho týmu podařilo dohodnout se s režisérem Balašem na jiném muzikálu, a to Pokrevních bratrech. Jednu z hlavních rolí navíc vytvoří držitelka Ceny Thálie v oboru muzikál Yvetta Blanarovičová, v inscenaci k tomu všemu bude hrát živá kapela.

Pokrevní bratři vyprávějí příběh dvojčat, která se celý život potkávají, aniž by věděla, že jsou sourozenci. A náhoda nakonec způsobí, že se zamilují do stejné dívky a spojí je jedna nečekaná událost.

„Pokrevní bratři zvedají diváky ze sedadel po celém světě. Jsem rád, že je nabídneme i našim diváků. Podle mého to bude velké vyvrcholení sedmdesátého roku našeho divadla,“ uzavírá ředitel Zetel. Zkoušet se začne už v příštích dnech, premiéra proběhne v polovině listopadu letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám