Hlavní obsah

Místa vyzařující pozitivní energii mohou některým lidem podat pomocnou ruku

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Se skeptikem obvykle nic nepohne, proto nebude věřit teoriím o „nabíjecích" místech, kde citliví jedinci cítí toky pozitivní energie. Tu budeme potřebovat všichni, až se budeme vzpamatovávat z nynější pohromy. V Česku jsou podobných míst desítky, některé prý dokážou divy.

Foto: Vratislav Konečný

Boží kameny u Strakonic

Článek

Většinou se nacházejí v místech tektonických zlomů, táhnou se tak po celé zeměkouli, napříč civilizacemi.

Připomeneme si jen několik nejznámějších na našem území.

Pojďme se nabít

Velmi silnou energii vyzařuje vnitřek nedostavěného gotického chrámu v Panenském Týnci nedaleko Slaného. Na kostele visí schéma ukazující, kde je silové pole největší.

Nedaleko odtud stojí u Klobuk menhir Zkamenělý pastýř, osamělý kámen, z něhož prý také prýští energie. U Slavětína stojí Baba, další, Zakletého mnicha, můžeme nalézt u Drahomyšle nedaleko zámku Jimlín. Také menhir v Kersku je považován za zdroj nabíjení.

Kamenné stély stojí údajně v místech, ze kterého čerpají energii, což mohou být řeky, podzemní prameny, ale stahují i bouřkové mraky.

Řada jich byla zničena, přesto se některé dochovaly – jejich přes dvacet, plus k nim patří i pozoruhodné Kounovské řady.

(Za obří nabíjecí pole jsou považovany kamenné řady u francouzského Carnacu, popřípadě megalitické stavby na Sardinii a Maltě.)

Kamenné elektrárny

Jedním z nejsilnějších energetických působišť byl Svatý Kámen nad Malší, tam se ale síla snad zmenšila obestavením dvou kamenů, mezi nimiž je mezera, kaplí. Tím prý pozbyl velkou část energie. Zato Boží kameny u Strakonic jsou považovány za nejsilnější „nabíjecí generátor” v Čechách.

Boží kameny jsou shlukem mohutných balvanů na malém návrší nad Tažovickou Lhotou. Cesta je značena několika ukazateli. Jeden z balvanů má tvar lodi, vyzařuje značnou pozitivní energii. Místo, odkud proudí, poznáte podle ošlapaného podloží. Má pomáhat při chronických onemocněních, skeptikovi ale nedá ani ťuk. O původu názvu se nic neví.

Také Vyšehrad

Ve středních Čechách jsou i další lokality se spoustou energie. Geologové vždy určili, že v oněch místech jsou geologické anomálie. Jde například o Svatou horu u Příbrami, velký potenciál má pražský Vyšehrad, snad i proto se zde měla usídlit bájná kněžka hadačka Libuše. Pokud bychom vzali za přijatelná její proroctví, byla jednou z prvních dálkových „prospektorek“. Určovala na dálku ložiska rud v širokém kraji.

Dalšími nabíjecími centry byla keltská oppida. Nebyly to jen bez rozmyslu stavěná opevněná hradiště. Velmi silnou energii vyzařuje poutní kostel sv. Anny v Kraselově na Strakonicku, Lechův kámen u Kouřimi, viklany a obří balvany na Sedlčansku.

Na Moravě je nejsilnější Svatý Hostýn

Morava má také řadu podobných míst, nejznámější jsou ruiny kostela v Dolních Kounicích, Svatý Hostýn, Svatý kopeček u Olomouce nebo poutní místo Křtiny.

Dalších jsou desítky, najdete je v každém kraji.

Reklama

Výběr článků

Načítám