Hlavní obsah

Miss Junior bude v kalendáři

Novinky, Kateřina Hamr

Přestože soutěž Miss Junior letos vyhlásila svoji třináctou vítězku, ještě nikdy ve své historii nevydala kalendář. Letos se vedení rozhodlo pro změnu.

Foto: archiv Miss Junior

Model: Pavel Berky, foto pro Miss Junior: Jakub David, líčení: Helli Diringerová, modelka: Tereza Řehořová. Foceno: Zámecká sýpka Blansko.

Článek

"Ačkoli jsme k tomu dostali nejrůznější nabídky, osobně mi připadalo, že kalendář v poslední době tiskne doslova kde kdo, a tak jsme s realizací stále váhali. Letos ovšem, jakmile jsme uviděli fotky z fashion story, věděli jsme, že přišel ten okamžik a kalendář vydáme," uvedla ředitelka soutěží Miss Junior Kateřina Hamrová.

Mnohé dívky hovoří o vysněném cíli pracovat v oblasti modelingu či foto modelingu a často vůbec nevědí, co to obnáší - trpělivost, nekonečné čekání, například než se připraví záběr, nazkouší líčení a modely, a následně při focení maximální soustředěnost, nasazení, pozitivní přístup a poslušnost a umění upozadit se, ačkoli na fotce musíte zazářit.

"A tak v rámci soustředění Škola Miss Junior probíhá každoročně jeden den focení módy, protože chceme dívkám vždy alespoň na chvíli tuto zkušenost zprostředkovat. Aby si uměly udělat lepší představu o tom, po čem vlastně touží… K letošní spolupráci jsme si přizvali top designera roku, studenta VŠUMPUM v Praze, Pavla Berkyho. Jeho modely z kolekcí ADAM a XY nás nadchly na první pohled. Jednoduchá přímá linie, čistota střihů a na druhé straně perfektní propracovanost. Jedny šaty jsem si vyzkoušela sama na sobě, Pavel mi zapůjčil model na finálový večer, a tak vím, o čem mluvím," informovala ředitelka soutěží Miss Junior.

Jakub David, se kterým Pavel Berky často spolupracuje, se zachycení jeho kolekcí ujal i tentokrát. „Focení bylo velmi vydařené, slečny přečkaly poměrně velkou zimu a všichni jsme se snažili, aby to nebyly klasické missí fotky. Ačkoli dívky vesměs neměly velké zkušenosti jako foto modelky, tak se záměr, myslím, povedl a na fotografiích působí uvolněně. Chtěli jsme, aby to i pro ně byla zábava, aby si to i ony užily,“ hodnotí výsledek.

"Ráda pracuji s profesionály, kterým řeknete myšlenku a záměr a oni jsou schopni ji svým tvůrčím potenciálem rozvinout a obohatit. Na začátku stálo zadání focení fashion story. Nešlo nám o zvýraznění krásy finalistek soutěže, ale o kompatibilní celek módní fotky, kde modelka je součástí výsledku, jakýsi komponent v mozaice. Musím říct, že se to podle prvních ohlasů na fotografie povedlo výborně," dodala Kateřina Hamrová.

„Moje obavy zo spolupráce s dievčatami ktoré ešte nemajú tak profesionálne skúsenosti v oblasti modelingu sa vytratily už po prvom dni, kde som s misskami začal pracovať. Prišiel som na to, že pre dievčatá bude ďaleko prínosnejšie to, ak ich do tohto profesionálne sveta trochu zasvetím ja. A spolu s fotografom sme sa snažili pripraviť finalistkám čo najatraktívnejšie fotenie v modeloch, ktoré sme vyberali individuálne na každé dievča, abysme podtrhli ich osobnosť. Možem povedať, že nakoniec som bol veĺmi milo prekvapený s akým odhodlaním a profesionálnym prístupom sa do toho dievčatá pustili a myslím, že fotky, ktoré vyšly, hovoria za všetko,“ chválí výsledek sám autor modelů Pavel Berky.

Fotilo se v okolí zámecké sýpky v Blansku a zde také bude mít kalendář svůj křest během prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám