Hlavní obsah

Miniveletrh cestovního ruchu Slovácka představí turistické novinky roku 2014

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Region Slovácko připravuje na středu 26. března již IV. miniveletrh cestovního ruchu Slovácka, který se uskuteční v uherskohradišťské Redutě.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

Cílem miniveletrhu je představit novinky v cestovním ruchu na Slovácku v sezóně 2014. V nových propagačních materiálech a mapách vydaných Regionem Slovácko, městy Uherské Hradiště, Uherský Brod a Napajedla, Baťovým kanálem a mikroregiony – Buchlov, Bílé Karpaty, Dolní Poolšaví, Ostrožsko, Staroměstsko a Východní Slovácko najdou návštěvníci řadu zajímavých tipů na výlety po Slovácku.

„Naši původní myšlenkou při uspořádání prvního ročníku miniveletrhu cestovního ruchu Slovácka bylo uvědomění si, že jsme všichni projeli kus světa, ale jak se dostaneme pěšky na Buchlov, ví jen málo z nás. Proto jsme se rozhodli uspořádat miniveletrh zaměřený na propagaci našeho regionu, což se nám ukázalo jako správná cesta,” uvedl tajemník Regionu Slovácko Josef Hapák.

„Je třeba, abychom si uvědomili, že i místní obyvatelé jsou pro cestovní ruch naší oblasti velkým přínosem. Řada rodin s dětmi, mladých párů i seniorů vyráží každý víkend na jednodenní výlety do okolí – na hrad, do ZOO, do aquaparku, nebo jen tak na výlet do lesa. Všichni hledají vhodný cíl svého výletu,“ dodal tajemník Regionu Slovácko.

V prvním ročníku navštívilo miniveletrh více než dva tisíce návštěvníků, loňský rok se vyšplhala návštěvnost až ke třem tisícům, což svědčí o stoupajícím zájmu návštěvníků o tuto akci.

Návštěvníci se mohou kromě propagačních materiálů těšit také na bohatý kulturní program v podání ZUŠ Uherské Hradiště, soutěže, besedy a filmy s cestovatelkou tématikou a v neposlední řadě také na ochutnávku regionálních vín i krajových specialit.

IV. miniveletrh cestovního ruchu Slovácka se uskuteční ve středu 26. března od 10.00 do 17.00 hodin v Redutě v Uherském Hradišti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám