Hlavní obsah

Ministryně Šlechtová se stala patronkou rockového Fausta

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RockOpera Praha se připravuje na druhé uvedení rockové opery Faust z dílny Milana Steigerwalda a Pavly Forest na motivy klasického díla. Záštitu nad inscenací převzala ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, která holešovickou divadelní arénu navštíví 26. února.

Foto: Tomáš Kopečný

Faust - klasické téma o síle pokušení, lidské proradnosti, touze po poznání, hledání smyslu života má RockOpery Praha jedinečný rockový nádech.

Článek

„Děkujeme paní ministryni za záštitu naší rockové opery Faust, velice si jí vážíme. Těšíme se na návštěvu a doufáme, že nebude poslední," komentuje záštitu zakladatelka a umělecká šéfka Pavla Forest a vybízí k návštěvě únorového představení.

„Jako vždy nabídneme skvělé výkony zpěváků, tanečníků a akrobatů za doprovodu kapely hrající přímo na pódiu, animované projekce, originální kostýmy a další zajímavé momenty dokreslující emotivní příběh věčně nespokojeného doktora Fausta,” dodala.

„Přijít mohou i diváci, kteří nás již viděli v loňském roce. Inscenaci totiž posouváme zase o kus dál. S celým týmem neustále zkoušíme a pracujeme na nových kusech, které zakomponujeme do celého díla a premiérově předvedeme právě na konci února,” vysvětlil producent a autor hudby Milan Steigerwald.

V ústřední dvojici mohou diváci vidět Jiřího Zonygu v roli učence Fausta a Viktora Dyka ztvárňujícího ďábla Mefistofela. Již při premiéře v prosinci loňského roku představení zaujalo svým neotřelým rockově až metalově laděným zpracováním, živou hudbou, výraznými hlasy a zajímavými hosty. Scénu v podobě přízraků obohacuje například skupina Pyroterra, která zajišťuje prvotřídní ohňovou, světelnou a akrobatickou show.

Nové inspirativní spojení si pochvaluje i režisér Roman Štolpa. „Se členy souboru Pyroterra jsme spolupracovali poprvé, jsou to velcí profesionálové a úžasní umělci, kteří přinesli do představení spoustu energie, vlastní pohled a nové nápady. Doufáme, že naše společné úsilí vytvořit výjimečné okamžiky diváci ocení," doplnil režisér Štolpa.

Reklama

Výběr článků

Načítám