Hlavní obsah

Milovníci dobrého jídla si přijdou na své, do Olomouce míří Garden Food Festival

Novinky, Barbora Mrkvová

Semináře a workshopy o vaření a zejména degustace vybraných nápojů a ochutnávky kulinářských specialit předních českých kuchyní, na to vše si přijdou návštěvníci prvního regionálního festivalu dobrého jídla v Olomouci.

Foto: Garden Food Festival

Garden Food Festival

Článek

Přípravy na první regionální festival dobrého jídla a pití v Olomouci vrcholí, Garden Food Festival se uskuteční 16. a 17. května v příjemném prostředí Smetanových sadů. Zájemci tak budou mít jedinečnou možnost ochutnat na jednom místě speciální degustační menu  dvaceti vybraných olomouckých restaurací, ale také kuchyní z jiných koutů republiky. Dokonce univerzitní menza nabídne své menu. 

„Festival vnímám jako jedinečnou prezentaci pestré nabídky a kvality restaurací v celém kraji. Gastroturistika skrývá obrovský potenciál pro rozvoj cestovního ruchu v našem regionu,” sdělil hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil,. „Pozitivně vnímám také viditelnou podporu místních farmářů a výrobců regionálních potravin,” doplnil Rozbořil. 

Chybět nebudou ani kvalitní vybrané nápoje, návštěvníci mohou ochutnat nepřeberné množství vín a milovníci piva si mohou vybrat z nabídky tradičních moravských značek jako Zubr, Holba či Litovel. V nabídce nápojů bude také káva, kterou zajistí světový producent kávy - firma Julius Meinl a také regionální pražírna kávy Henri. 

Zájemce také čekají ukázky moderních trendů v gastronomii, jakými jsou například hmyzí či molekulární kuchyně, vaření s lanýži, fusion cooking, show s chilli papričkami či porcováním velkých ryb.

Návštěvníci se mohou těšit také na známé osobnosti, tvéřemi Garden Food Festivalu jsou totiž šéfkuchař Zdeněk Pohlreich a miss Eliška Bučková. Samozřejmě nebudou chybět ani kuchařské elity a své umění předvede například Roman Paulus, Přemek Forejt, Jaroslav Klár nebo Radim Svačina, který je specialistou na vaření s lanýži. 

V rámci celého festivalu se bude platit pouze speciální měnou, tzv. grešlemi. Jedna grešle výjde v prepočtu na pětadvacet korun a návštěvníci si za ně budou moci zakoupit jídlo a nápoje v rámci festivalu. Festivalovou měnu mohou návštěvníci zakoupit kdykoli v průběhu festivalu.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji na webových stránkách CK Culinaria Travel, serveru Ticketstream nebo v Městském informačním centru v Olomouci. Cena vstupného v předprodeji je 99 korun, na místě zaplatí návštěvník 139 korun. Garden Food Festival 2015 v Olomouci bude otevřen v sobotu od 10.00 do 20.00 hodin, v neděli pak od 10.00 do 17.00 hodin.

Akce se koná pod záštitou Ministerstva zemědělství ČR, Olomouckého kraje, Statutárního města Olomouce, Asociace hotelů a restaurací, Czechtourismu, Sdružení cestovního ruchu Jeseníky a dalších institucí. Partnery food festivalu jsou firmy Orrero, Makro, Bidvest, Galerie Šantovka, Marper, CK Culinaria Travel, partystan.cz a další. Oficiálním dopravcem je Leo Express.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám