Hlavní obsah

Milovníci divadla se mohou v Karviné těšit na slavnou italskou komedii

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To nejlepší z italské tvorby v Karviné uvidí diváci ve slavné komedii Filumena Marturano, ve které zahrají Simona Stašová a Svatopluk Skopal, kteří se představí coby legendární nesmrtelná filmová dvojice Sophia Lorenová a Marcello Mastroianni.

Foto: harlekyn.cz

Filumena Marturano

Článek

Role mladičké a postupně dozrávající Filumeny se Simona Stašová zhostí s temperamentem sobě vlastním. Ostatně nikdy se netajila tím, že má k italské “nátuře” blízko.

Svatopluk Skopal se promění v úspěšného obchodníka Domenica, neodolatelného ctitele ženských půvabů. Mladičkou Filumenu potkal uprostřed druhé světové války v jednom neapolském nevěstinci. Pak se jejich cesty nakrátko rozešly, aby se však po válce náhodou potkali znovu. A tehdy se zrodil vztah, který vydržel 22 let.

Hereckému koncertu Simony Stašové a Svatopluka Skopala sekundují v rolích jejich synů František Skopal, Karel Heřmánek ml. a Čestmír Gebouský.

O kvalitách tohoto vystoupení se mohou zájemci přesvědčit v úterý 29. ledna v 19 hodin ve velkém sále MěDK. Vstupenky jsou v předprodeji v pokladně MěDK.

Reklama

Výběr článků

Načítám