Hlavní obsah

Mikulovští mají opravené Centrum volného času, senioři i spolky se mají kde scházet

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrum volného času v Mikulově pro spolky a volnočasové aktivity bylo po rozsáhlé rekonstrukci za sedm milionů korun v pondělí 3. srpna otevřeno.

Foto: Jitka Sobotková

Starosta města Rostislav Koštial společně s místostarostkou Marií Leskovjanovou otevřeli zrekonstruované Centrum volného času

Článek

Centrum volného času na ulici Vrchlického už druhým rokem obývají členové spolků a volnočasových aktivit. Na čas jej však museli opustit, protože budova procházela druhou fází rekonstrukce.

Od prosince 2014 až do konce letošního července prováděla opravy stavební firma Plus, s. r. o., z Hodonína. Podle sdělení Marcely Hrbkové z Městského úřadu Mikulov byla provedena obnova vnějšího pláště budovy, oprava krovů, výměna střešní krytiny a zateplení stropní konstrukce. Vyměněny byly i truhlářské výrobky, obnoveny klempířina, provedly se rekonstrukce terasy, sanace zdiva v atriu, včetně nové drenáže, obnoveny byly omítky, staticky se zabezpečil balkon a nově se položila dlažba ve vstupním prostoru. Pro uživatele centra byla zhotovena také pergola.

„Tato investice město stála sedm miliónů korun,“ upřesnila místostarostka města Marie Leskovjanová.

„Je to moc hezky opravené a už se těšíme, až zde budeme mít první akci,” řekla za Klub seniorů Libuše Danielová. K její pozitivní reakci se přidal i Jaromír Crhan z divadelního spolku či hudebník Roman Krčma. „Nádherné, konečně máme zázemí, kde se nám bude dobře zkoušet a předčilo to naše očekávání,” řekl Jaromír Crhan.  

Budova už prošla na přelomu roku 2013/2014 první fází rekonstrukce, kdy se opravila voda, elektřina, vymalovaly se jednotlivé prostory a vše se nachystalo, aby se tam mohly spolky v květnu 2014 přestěhovat. Tehdy opravy stály sedm set tisíc korun. 

V budově má v současné době zázemí třináct spolků – Svaz důchodců ČR, Klub seniorů, spolek Marcomania, 7 DNÍ, Divadelní spolek, Národy Podyjí, Galerie Efram, Krojová chasa, hudební skupiny Tři oči, Depeche mode revival, Ground keeper, Junák svaz skautů a skautek a paní Veselá–patchwork.

Reklama

Výběr článků

Načítám