Hlavní obsah

Mikulovští mají nové možnosti pro sportování

Novinky, Jitka Sobotková

Mikulovský amfiteátr skýtá nové možnosti pro volnočasové využití. Respektive betonová plocha před samotným amfiteátrem, na které byla vyznačena hřiště. Lidé si zde mohou od minulého týdne zahrát nohejbal, volejbal, florbal, za pár dnů i streetball a kousek dál bude prostor i pro petang.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Potřebné věci, jako jsou sítě, sloupky, branky, míčky či koule a míče si mohou půjčit v hospůdce Amfík, která se zhostila pronajímání, a to bez poplatků. Půjčit si zde lze i disky na diskgolfové hřiště, které je už od jara v provozu. Talíře pro tuto hru si můžete půjčit i v TIC Mikulov na Náměstí.

Mikulovský amfiteátr nyní nabízí relaxační prostor jak pro malé děti na dětském hřišti, kde je i venkovní fitness, tak pro mládež, která holduje adrenalinovým sportům v podobě skateboard parku, v areálu je také dopravní hřiště, diskgolfové hřiště a nyní prostor pro volnočasové aktivity.

Sportovního rozšíření se dočká také dětské hřiště na ulici Nová. Do konce července by zde měly být instalovány workoutové prvky.

Venkovní fitness za tři sta tisíc korun tak rozšíří zónu volnočasového vyžití pro malé a starší děti a bude sloužit i mládeži.

Výstavba workoutového hřiště na sídlišti je z procesních důvodů opožděna. „Už máme zpracovaný projekt, připravujeme výběrové řízení na dodavatele. Nyní ale probíhá stavební řízení, proti kterému byla podána námitka sousedního vlastníka, jedné občanky. Nedokážeme odhadnout, jak dlouho tyto procesní průtahy potrvají,“ upřesnil starosta Mikulova Rostislav Koštial.

Reklama

Výběr článků

Načítám