Hlavní obsah

Mikulovská knihovna otvírá Family point

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulovská městská knihovna přichází s další novinkou a rozšiřuje své služby. Tentokrát pro rodiče a jejich děti. V pondělí 3. listopadu slavnostně otevírá Family Point.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Family Pointy vznikají v mnoha městech České republiky, ve veřejných prostorech, a Mikulov je dalším místem, kde si rodiče mohou například ohřát jídlo pro své dítě a strávit v tomto bezpečném prostoru pěkné chvíle. Nadstandardní je pak všudypřítomnost knih i hraček a hlavně ochotných knihovnic, které vždy rády poradí a pomohou.

Mikulovský Family Point vznikl díky dotaci z Jihomoravského kraje a aktivitě knihovnic, které se rozhodly zlepšit komfort pro maminky, jež zavítají do knihovny.

„Prostor jsme našly v oddělení pro děti a mládež a k základním vybavením patří křeslo na kojení, přebalovací pult a krmící židlička. Také zde rodiče dostanou informace o dění ve spřátelených organizacích, které se věnují dětem a péči o ně,“ řekla vedoucí knihovny Ilona Salajková.

Městská knihovna v Mikulově patří mezi vyhledávaná místa a již nyní ji navštěvuje spousta rodičů s malými dětmi i miminky, ale prozatím zde maminky neměly takové zázemí, jaké by odpovídalo standardní péči o kojence. Od listopadu se to však změní a nový Family Point přivítá první návštěvníky i knihomily.

Reklama

Výběr článků

Načítám