Hlavní obsah

Mikulov poprvé omezí dopravu kvůli Pálavskému vinobraní

Novinky, Dana Smrčková

Střed Mikulova bude v době konání vinobraní uzavřen. Návštěvníci tak mají dle pokynů organizátorů své vozy směřovat na jedno ze dvou centrálních parkovišť a k jednotlivým místům dění se zdarma dopravit autobusovou kyvadlovou dopravou.

Foto: archiv města Mikulov
Článek

Zcela nebo částečně bude od 9. do 11. září uzavřeno čtrnáct ulic, z dalších se v některých úsecích stanou jednosměrky. Hlavní záchytná parkoviště se nacházejí na ulici Dukelská a K Vápence. Obě budou hlídaná a zpoplatněná padesátikorunou za auto na den. Řidiče na ně navede značení po městě a plánky, které jsou ke stažení na webu akce. Vybrat si lze podle směru, ze kterého návštěvník do Mikulova míří, a to buď od Břeclavi, Brna/Znojma či Vídně.

Omezení neplatí pro obyvatele uzavřených ulic a vozidla se speciálním volným vjezdem. Vozidla, jejichž řidiči nebudou respektovat na určených místech zákaz stání, budou odtažena. Minimální částka za odtažení je přitom dva tisíce korun. Majitelé odtažených vozidel mají kontaktovat Městskou policii v Mikulově, a to na čísle 602 763 477.

„Tato opatření jsou letos nezbytná z organizačních důvodů. Uvědomujeme si, že každé omezení s sebou přináší komplikace, ale loňská zkušenost ukázala, že je to jediná cesta, jak zamezit ucpání centra automobily. Snažíme se proto zajistit alespoň odpovídající informační servis. Občané, jichž se dopravní omezení mohou dotknout, obdrželi dopis, místní obyvatele se situací seznamuje zpravodaj, ostatní potom web,” uvedla Markéta Sojková, ředitelka Mikulovské rozvojové.

Plánky příjezdů k parkovištím, jízdní řády kyvadlové autobusové dopravy, výčet uzavřených ulic a další užitečné informace k dopravní situaci a o Mikulovském expresu nabízí www.palavske-vinobrani.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám