Hlavní obsah

Mikulášský den s rozsvěcením vánočních stromů ve Vsetíně je za dveřmi

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostaveníčko Mikulášů a čertů v tradičních maskách se uskuteční v pondělí 3. prosince v centru města Vsetína, kde bude probíhat Mikulášský den, jehož organizátorem je Dům kultury Vsetín ve spolupráci s Alcedem – střediskem volného času a Městem Vsetín.

Foto: Radovan Kocúrek

Chybět nebudou ani čertovské družiny.

Článek

Dopolední mikulášský rej začne před Domem kultury na Svárově v 9.00 hodin. Vsetínské mateřinky budou zdobit vánoční stromečky, užívat si mikulášské zábavy a soutěžního zápolení. Prostřednictvím Andělské pošty budou děti posílat svá přání Ježíškovi. Odvážnější mohou vyzkoušet Čertovské váhy. Po celý den bude k poslechu i zábavě vyhrávat stylová kapela Čertovka ze Střelné.

V průběhu odpolední části Mikulášského dne k nám zavítají čertovské družiny. Návštěvníci se tak mohou těšit na obchůzky tradičních družin, které přislíbily svou účast na odpoledním programu od 15. hodiny přislíbily.

Mikulášský den u Domu kultury vyvrcholí v 16.30 hodin, kdy společným cinkáním zvonečků všech přítomných dětí se rozsvítí vánoční strom na náměstí Svobody. Andělským průvodem se mikulášské družiny společně s malými i velkými návštěvníky přesunou na Dolní náměstí, kde bude připraven hudební program kapely Valašská žízeň, po němž bude okolo 17 hodiny následovat rozsvěcení hlavního vánočního stromu.

Nenechte si ujít mikulášskou nadílku zábavy a obchůzky mikulášských družin v tradičních kostýmech. A děti nezapomeňte: zvonečky s sebou!

Další informace: www.dkvsetin.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám