Hlavní obsah

Mikulášská umísťovací výstava koček v Sokolovně Řepy

Novinky, Dana Javůrková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolovna Řepy bude v sobotu 8. prosince hostit kočky bez domova. Bude se zde konat umísťovací výstava koček, na které budou kočky bez domova hledat domov nový.

Foto: Dana Javůrková
Článek

Spolek Pozor kočka!, z.s. ve spolupráci se Šimonovou pomocnou tlapkou pořádá umísťovací výstavu opuštěných koček, která se koná v sobotu 8. prosince od 10 do 17 hodin v pražských Řepích, v Sokolovně Řepy, v ulici Na Chobotě 125/2b.

Na této charitativní akci budou ochranářské organizace vystavovat kočky bez domova, které hledají domov nový. Kočky přicházejí do ochranářských organizací z nejrůznějších míst. Někdy kočky najdou lidé na své zahradě, na ulici, v lese, vyhozené v poli. Pokud jim život kočky není lhostejný, zatelefonují do ochranářské organizace a ta si kočku zpravidla převezme.

Někdy volají sami majitelé kočky, že kočku již z nejrůznějších důvodů nemohou mít. Narodí se jim dítě, cestují do zahraničí, stěhují se z bytu a v novém bytě už kočka není vítaná. Někdy volají příbuzní, že jim zemřela maminka a oni kočku nechtějí. Důvodů, jak kočky o domov přijdou, je hodně.

Ochranářské organizace se o ně starají, léčí je, kastrují, očkují, připravují do adopce. Když je kočka zdravá, kastrovaná a očkovaná, je nabízena novým majitelům. Umísťovací výstavy jsou akcemi, kde kočky nacházejí nové domovy nejčastěji.

Je to to správné místo, kde se setkávají lidé s kočkami. Kde čekají kočky na své osvojitele. Kde kočky dostávají šanci na nový domov, kde se může propojit osud kočky a člověka. Kde může dojít k tomu zázraku, kdy kočka si vybere svého člověka. Nemusí ani mňouknout, jen se dívá. A člověk se dívá na ní a pochopí. Právě ona ho potřebuje.

Svou kočku si člověk musí vybrat srdcem. Musí si ji vybrat sám. Musí se mu líbit, musí ho dojmout, musí jí chtít pomoci. To je pak ta správná adopce. Adopce srdcem. Bez podmínek, z lásky ke kočce, kdy je člověk šťastný, když si kočku odnáší domů.

Takové věci se dějí na umísťovacích výstavách koček. Proto jsou tyto výstavy pořádané. A proto jsou i úspěšné. Lidé to cítí stejně. Ti, co pomáhají tím, že kočku vezmou z ulice a připraví ji k adopci. I ti, kteří přijdou na výstavu. A vyberou si. A odnesou si kočku domů. Tito lidé cítí totéž. Cítí velkou radost, že dokázali pomoci kočce bez domova. A to je hodně. Pro kočku i pro člověka.   

A pokud zrovna nehledáte kočičího společníka, nevadí. Přijďte si s dětmi kočičky prohlédnout, ochutnat veganskou kuchyni, zvolit nejhezčí kočku výstavy, vybrat si maličkost v charitativním krámku a podpořit tak útulky v jejich práci. Pro děti bude připraven dětský koutek, zazpíváme si koledy a možná přijde i Mikuláš. Vstupné je 35 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám