Hlavní obsah

Mikulášská nadílka na zámku Mníšku, potkáte čerty i anděly nebo ledovou královnu Elsu

Novinky, Marie Charvátová

V sobotu 2. listopadu se do zámku v Mníšku pod Brdy nastěhují čerti a andělé. Připraveno bude peklo i nebe a samozřejmě Mikuláš, který děti vyzpovídá, jak moc letos zlobily. Na prohlídky zámku zve královna Elsa, děti čeká vyprávění o Vánocích i adventní zvyky. V neděli 3. listopadu potkáte skřítky.

Foto: Anna Čelouchová

Čerti se už připravují.

Článek

Na zámku v Mníšku pod Brdy se v sobotu 2. listopadu chystá Mikulášská nadílka. Letošní novinkou je jiný prostor pekla i nebe, ve kterém děti přivítají čerti i andělé. Některé děti už určitě vědí, že je potřeba přichystat si básničku, písničku nebo koledu - a hlavně slib pro Mikuláše, že se v příštím roce polepší, pokud letos zlobily.

Když všechno bez újmy zvládnou, mníšecká zimní královna spolu s ledovou královnou Elsou je pozvou na Vánoční prohlídku zámeckých komnat, kde uvidí, jak se dřív na zámku i v podzámčí slavily Vánoce. Dokonce si vyzkouší některé adventní zvyky a třeba zjistí, co je čeká v příštím roce. Co když najdou pod hrníčkem schovaný dudlík, prstýnek nebo kousek chleba?

V neděli 3. listopadu pak bude zámek patřit skřítkům. V každém pokoji se jeden zabydlel a potkáte je při prohlídce Putování za zámeckými skřítky. Jeden sedí za kamny, jiný v krbu a na návštěvníky se těší i skřítkovská slečna, trpaslice Parádnice. 

Na dětské programy se nezapomeňte rezervovat. Až přijedete do zámku, můžete také vyjít na věž s hodinami a zjistit, jak velké závaží má zámecký hodinový stroj, zavítat do pohádkového světa ve sklepení nebo malovat ve výtvarném ateliéru.

Reklama

Výběr článků

Načítám