Hlavní obsah

Mikulášská družina z H.O.G. Chapter Hradec Králové nadělovala dětem speciální školy v Bartošovicích

Novinky, Dana Ehlová

Návštěvu Mikuláše, dvou čertů a anděla si náležitě užily i děti v Základní speciální škole v Neratově. A nebyla to mikulášská družina ledajaká, tvořili ji členové H.O.G. Chapter Hradec Králové.

Foto: Zdena Kocourková

Návštěvu Mikuláše a jeho družiny, kterou tvořili členové H.O.G. Chapter Hradec Králové si náležitě i děti v Základní speciální škole v Neratově.

Článek

Majitelé silných naleštěných strojů Harley–Davidson z klubu H.O.G. Chapter Hradec Králové se charitativním akcím věnují dlouhodobě. Zajímavé je, že do Základní speciální školy v Neratově je přivedla jejich vášeň, tedy jízda na harleyi.

„Už mnohokrát jsme během našich vyjížděk zavítali do nádherného kostela v Neratově. Díky tomu jsme si všimli tamní speciální školy. Práce paní ředitelky Bronislavy Havlíkové, pana Žitného a všech ostatních, co se tam věnují dětem s handicapem, si moc a moc vážíme, a tak jsme se rozhodli jim pomoci,“ řekla na úvod Zdena Kocourková, manželka directora H.O.G. Chapter Hradec Králové.

První vlaštovka v podobě podpory od členů H.O.G. Chapter Hradec Králové „přilétla“ do malé školy v Orlických horách letos v květnu. „Vařili jsme guláš na soutěži mezi chaptery z Česka a Slovenska, která se konala v Ostravě. Výtěžek  z příspěvků návštěvníků naší soutěže jsme věnovali právě do Bartošovic,“ přiblížila začátek spolupráce Zdena Kocourková.

Čas adventu přímo vybízí k pokračování tak smysluplných akcí, takže se nyní děti dočkaly mikulášské nadílky se vším všudy. „Každé z dvaadvaceti dětí od nás dostalo balíček s dobrotami. Škole jsme dovezli hygienické i školní potřeby a samozřejmě také finanční příspěvek,“ uvedla manželka directora s tím, že v Bartošovicích strávili nezapomenutelné chvíle ve společnosti těch, co pomoc opravdu potřebují.

Ale tím nic nekončí. „Příští rok bychom chtěli děti navštívit na táboře, zkrátka budeme k nim jezdit i nadále,“ dodala Zdena Kocourková a na závěr zdůraznila: „Nesmírně si s Vláďou (manžel a director - pozn. aut.) vážíme, jaká jsme v Hradci parta, že fakt stojíme při sobě. Harley nám umožnil poznat fajn lidi a zažít to, co bychom bez motorky nepoznali. S hrdostí nosíme na vestách barvy Hradce Králové.“

Nezbývá než dodat, že hrdost je v takovýchto případech opravdu na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám