Hlavní obsah

Mikuláš pozdravil děti u kaple s léčivou vodou

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulášskou nadílku v Malé Bělé pořádal v pátek 7. prosince osadní výbor spolu se souborem Furiant a SK U Trati.

Foto: Petr Prokorát

děti ve zkušebně malovaly

Článek

Loni nasadili pořadatelé laťku dost vysoko, a tak přemýšleli, čím by obohatili letošní nadílku. Opět vzali děti ven. Tentokrát se po malém posezení v místní zkušebně, kde vymalovávaly obrázky a učili se básničky, vypravily autobusem pana Ketnera hledat Mikuláše.

Tomu ovšem předcházelo slavnostní rozsvícení živého vánočního stromku, který byl zasazený teprve nedávno. Mikuláš na děti čekal u tři kilometry vzdálené kaple Klokočka. Cesta k němu však nebyla lehká. Na děti čekali čerti a čertice a v závěru svíčkami osvětlené lesní cesty i andělé. Ti pak pomohli dětem Mikuláše přivolat.

Ten už netrpělivě v mrazivém počasí čekal u nasvícené kaple, z které vyvěrá údajně léčivá voda. A jestli není léčivá, jak praví legenda, tak je rozhodně moc dobrá, neboť si sem pro ni jezdí lidé z širokého okolí. Největší zájem však byl o čaj a svařené víno, které se při takovýchto příležitostech podává nejčastěji.

Po hodinovém putování tmavým a chladným lesem byli všichni rádi, že naskákali zpět do autobusu, který je odvezl zase do teplíčka domovů. Čerti si nikoho neodnesli, avšak sami měli z akce velmi dobrý pocit a zážitek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám