Hlavní obsah

Mikuláš jezdil vlakem kolem Brna

Novinky, Kamil Kyzlink

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doba, kdy sv. Mikuláš s čerty a anděly chodili pěšky, již je asi dávno pryč. Dnes světec využívá i moderních prostředků - v moravské metropoli Brně jezdil dokonce vlakem.

Foto: Kamil Kyzlink
Článek

Ano, je to skutečně tak. V sobotu 4. prosince připravil jeden z brněnských spolků železničních nadšenců Mikulášskou jízdu.

Mikuláš s čerty i čerticemi tu jel v soupravě sestavené z historických motorových vozů v čele s řídícím vozem M240. Zatímco vlak uháněl okolím Brna, běhali soupravou čertíci, procházel rozvážný Mikuláš a děti za básničku či písničku dostaly nějakou tu drobnost. Ty zlobivé si však odnášeli čerti, neboť z jedoucího vlaku nebylo úniku.

Pro zájemce o tuto andělsky-pekelnou jízdu byly k dospozici dva obraty tohoto vlaku, v 10 hodin a ještě v poledne, přičemž druhý okruh navíc doprovázeli ještě tři doboví cestující z občanského sdružení Kolejová.

V dnešní uspěchané době, kdy jsou svátky spíše o shonu a stresu, je dobré se trochu zastavit a užít si nádhernou mikulášskou nadílku, ať jsme malí, nebo velcí. A třeba takto netradičně, ve vlaku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám