Hlavní obsah

Michal Pavlíček a jeho časosběrný film čeká na podporu veřejnosti

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tomu už pět let, co první klapka odstartovala natáčení časosběrného dokumentu o jedné z nejvýraznějších osobností české hudební scény, bravurním kytaristovi, skladateli scénické a filmové muziky i vážnohudebních motivů, workoholikovi, nadšeném otci a velmi zajímavém člověku Michalovi Pavlíčkovi.

Foto: archiv Mild Production

Michal Pavíček

Článek

Režisér Miloslav Mejla Doležal společně s koproducentem Jiřím Klenkou a malým tvůrčím týmem  se chystá k Pavlíčkovým únorovým „šedesátinám“ připravit 90minutový dárek v podobě filmového dokumentu - PĚT TUCTŮ ČOMBEHO aneb SRDEČNÍ ZÁLEŽITOSTI MICHALA PAVLÍČKA

Film mapuje 5 let Pavlíčkovy tvůrčí práce – od neveřejného koncertu s filharmonií pražské Konzervatoře v Rudolfinu, přes návraty BSP, Pražského výběru a Stromboli, akustické projekty s Triem i intimní koncerty s Monikou Načevou a Bárou Basikovou a další produkce. Mejla Doležal nahlédl do zákulisí práce pro Václava Havla na filmu Odcházení a další scénické a filmové hudby, byl svědkem zkoušek i samotného koncertu v Obecním domě apod. Natočeno je několik hodin povídání o radostech i strastech muzikantského života, a byli tvůrci svědky Michalových veselých i hlubokých a upřímných výpovědí a zamyšlení.

Vznikne film, který bude součástí speciální edice 5CD+1DVD vydanou Supraphonem, současně je určen pro TV vysílání a bude-li dost prostředků, půjde i do kina. Právě finance brzdí realizaci projektu, a tak se tvůrci rozhodli oslovit fanoušky, příznivce a přátele dobré muziky prostřednictvím Startovače, aby se na vzniku filmu podíleli. Startéři si mohou vybrat z několika atraktivních cen, dárků a odměn, které lze samozřejmě kombinovat až do „vyprodání“ zásob.

Reklama

Výběr článků

Načítám