Hlavní obsah

Michal Hrůza a jeho kapela Hrůzy vystoupí v Domě kultury v Kroměříži

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Hrůza, jeden z nejpopulárnějších českých zpěváků současnosti, vystoupí v úterý 19. dubna od 19 hodin ve velkém sále Domu kultury v Kroměříži. Zatímco za zády bude mít tradičně svou kapelu Hrůzy, publikum se může těšit na všechny jeho zásadní hity i na pár novinek.

Foto: archiv autora

Koncert Michala Hrůzy proběhne ve velkém sále Domu kultury v Kroměříži.

Článek

Michal Hrůza opět vyjel se svojí kapelou Hrůzy na turné, tentokrát v naprosto jiném kabátu než obvykle. Vystupuje totiž v divadelních prostorech a akusticky, skladby tak budou hrané v různých úpravách. Návštěvníci se mohou těšit na průřez celou jeho diskografií včetně několika starších skladeb, které jsou známé ještě z jeho působení v Ready Kirken.

Během očekávaného koncertu dojde samozřejmě i na skladby, které ještě nikdy „live“ kapela nehrála. Zaznít by měly i novinky jako Slunce nebo Vzducholoď z poslední řadové desky Den. Premiéru by měla mít také jedna nová skladba.

Právě jeho poslední album Den (2014) zaznamenalo obrovský komerční úspěch a vzešly z něj hity jako Zakázané uvolnění, Ráno, Duše do vesmíru nebo Sněhulák. Hrůza pak byl ostatně úspěšný i na letošním předávání cen Anděl, kde získal cennou sošku pro Nejlepšího zpěváka a Nejhranější skladbu.

Hudbě se začal turnovský rodák Michal Hrůza (ročník 1971) věnovat na gymnáziu, kde byl členem školní hudební skupiny a kde hrál amatérské divadlo. Po maturitě založil punk rockovou kapelu Brambory a hard rockové trio 51. Chvíle. V roce 1993 se odstěhoval do Pardubic, kde hrál tři roky ve skupině Anachronic. V roce 1996 založil skupinu Ready Kirken, s kterou natočil pět alb a napsal pro ni více než padesát písní a textů.

Jeho skladba pro Anetu Langerovou Voda živá byla v letech 2005 a 2006 hitem roku. Před deseti lety skupinu opustil a založil skupinu KAPELA HRŮZY. Natočil album Bílá velryba (2007), Napořád (2009) a Noc (2012). Podílel se i na hudbě k filmu Lidice (2011) a filmu Martin a Venuše (2012). Je autorem i mnoha televizních znělek (seriál Vyprávěj, Mazalové, Mistr E). Je rovněž autorem titulních písní, které zaznívají ve filmech Zakázané uvolnění (2014) a Padesátka (2015).

Vstupenky na koncert zpívajícího autora Michala Hrůzy jsou v tradičních předprodejích Domu kultury v Kroměříži.

Reklama

Výběr článků

Načítám