Hlavní obsah

Mezinárodní turnaj přípravek v Hodoníně ovládl krásný dětský fotbal i emoce rodičů

Novinky, Ladislav Netopil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní fotbalový turnaj přípravek U8 Koupelny Kasárna Cup 2012 v neděli 13. května v Hodoníně vyhrál Spartak Trnava, domácí FC Nesyt získal stříbrné medaile.

Foto: Ladislav Netopil

Vícemistři FC Nesyt Hodonín

Článek

Nejspravedlivější systém turnaje "každý s každým" byl přehlídkou hlavně ofenzivní kopané hráčů mladších přípravek, kteří předváděli mládežnický fotbal nejvyšší úrovně, kterou lze v regionu momentálně vidět.

Vstup do turnaje se mladým Nesyťanům podařil a přátele z Baníku Ratíškovice porazili 3:0. V druhém utkání taktéž nezaváhali a tradičního rivala SK Líšeň přehráli 5:1. Následující zápas proti brněnskému týmu FC Medlánky byl v úvodu malinko nervózní, ale pak domácí hráči přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a nasázeli hostům šest branek a vyhráli 6:0.

Ve čtvrtém souboji se dal očekávat "velký fotbal", protože se v něm utkali dva největší adepti na zlaté medaile FC Nesyt a Spartak Trnava. Dvěma nešťastnými vlastními góly si však domácí podřezali pomyslnou větev, ale i tak v nejhezčím a nejbojovnějším utkání turnaje nakonec uhráli přijatelný a pro soupeře zasloužený výsledek 3:4.

Po polední pauze je čekal  ŠK Svätý Jur. Vítězství 3:2 udělalo mladým Vlčákům velkou radost a kluci poté dostali slíbenou mísu gumových bonbónů.

V předposledním utkání turnaje se očekával hlavně v hledišti velmi vypjatý a emotivní souboj se Spartou Brno srovnatelný snad i s ligovým derby. Soupeř šel hned v úvodu do vedení a tak i v ochozech byl prozatím klid, ale když domácí fotbalisté začali jít důsledně za svým cílem a srovnali skóre, začalo se mimo hrací plochu jiskřit. Po tvrdém, ale čistém zákroku domácího hráče na soupeře dokonce vtrhlo několik "fanoušků" soupeře na hrací plochu a velmi vulgárně častovali nejen rozhodčího, ale i hráče - děti a trenéry FC Nesyt.

Po několika minutách muselo být utkání dokonce přerušeno, protože sprosté a vulgární pokřiky a nadávky, za které by se nemuseli stydět ani soubor ligových ultras, neměly konce a hrozilo předčasné ukončení utkání. Rádoby fanoušci a rodiče Sparty Brno se tak všem na turnaji předvedli v tom "nejlepším světle" a ukázkově prezentovali, jak se nemá fandit a podporovat dětský fotbal. V duchu fair-play a ukázkovém přístupu trenéra hostů byl zápas nakonec dohrán a hráči Hodonína se radovali z výhry 4:3.

Toto vítězství jim v celkovém součtu zaručovalo druhé místo, a proto v závěrečném utkání dostali více času na hřišti mladší kluci, kteří si dokázali poradit s výběrem FC Ivančice 3:0.

Trenér FC Nesyt Ladislav Netopil uvedl: "Stříbrné medaile jsou pro náš tým v této silné konkurenci velkým úspěchem a kluci si za předvedené výkony zaslouží velké uznání. Poděkování patří sponzorovi turnaje firmě Koupelny Kasárna, předsedovi klubu J. Šnajdrovi, rodičům a přátelům FC Nesyt, rozhodčím a všem, kteří našim hostům připravili skvělé sportovní prostředí a krásné zážitky, na které budou jistě dlouho vzpomínat."

Nejlepší střelec turnaje: Sebastian Papež - FC Nesyt (13 gólů).

Nejlepší brankář: Adam Mihočka - FC Spartak Trnava.

Nejlepší hráč: Samo Studený - ŠK Svätý Jur.

Konečné pořadí: 1. FC Spartak Trnava, 2. FC Nesyt Hodonín, 3. SK Líšeň, 4. Sparta Brno, 5. Baník Ratíškovice, 6. ŠK Svätý Jur, 7. FC Ivančice, 8. FC Medlánky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám