Hlavní obsah

Mezinárodní Letní hudební akademie Kroměříž přivítá studenty z osmi zemí

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místa pro studenty v Letní hudební akademii Kroměříž jsou naplněna. Z velkého počtu zájemců byli vybráni uchazeči nejen z České republiky, ale i Japonska, Bulharska, Portugalska, Polska, Rakouska a dalších států. Další zájemci se mohou účastnit výuky alespoň pasivně. Pro veřejnost je připraven doprovodný program. Akademie se letos uskuteční od 18. do 24. srpna.

Foto: Letní hudební akademie v Kroměříži
Článek

„Kvalita studentů je vysoká,“ potvrdil umělecký ředitel LHAK, dirigent Tomáš Netopil. Kromě práce s lektorem studenty akademie čekají interaktivní programy, či osobní poradenství ohledně svého profesního rozvoje i práce s trémou.

V pozici lektorů budou působit renomovaní hudebníci a špičky ve svých oborech, mezi nimi například Radek Baborák, Josef Špaček, Dalibor Karvay, Kateřina Kněžíková či Barbara Maria Willi.

I přes naplnění kapacity ale akademie přijme další uchazeče, kteří dostanou příležitost se kurzů účastnit alespoň pasivní formou. „Pokud se někdo z mladých talentů, ale i pedagogů či hudebníků bude chtít takto účastnit, umožníme mu přihlížet naší výuce. Už jen přítomnost u výuky a kontakt s předními českými umělci mu jistě poskytne zajímavé podněty pro další práci a rozvoj,“ vysvětlil Tomáš Netopil. Připomněl, že kapacita těchto míst je omezena.

O jedinečné hudební zážitky nebude ochuzena ani kroměřížská veřejnost, která může využít bohatého doprovodného programu. Koncerty a besedy jí nabídnou setkání jak s hudebními osobnostmi, tak i s mladými účastníky letní akademie.

Letošní novinkou je udělení tří ocenění vybraným studentům v závěru LHAK. Cena LHAK & Města Kroměříž, Cena Akademie klasické hudby a Cena Zlínského kraje jsou navíc doprovázeny i finanční odměnou.

„Hudební akademie velmi obohatí kulturní život v Kroměříži. Pro mladé studenty je to velká příležitost potkat se s renomovanými umělci a spoluprací s nimi mohou významně zlepšit svůj umělecký růst. Všem organizátorům patří velký dík,“ uvedl za partnerský Zlínský kraj Miroslav Kašný, radní zodpovědný za oblast kultury.

Významným partnerem Letní hudební akademie v Kroměříži je Akademie klasické hudby.

Více informací a přehled programu LHAK: www.academykromeriz.com/program/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám