Hlavní obsah

Mezinárodní konference Kniha ve 21. století představí vize budoucnosti knihoven

Novinky, Marcela Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knihovny 3D. To je motto mezinárodní knihovnické konference Kniha ve 21. století 2020, která se bude konat 11.–13. února na půdě Slezské univerzity v Opavě.

Foto: Marcela Stehlíková

Banner konference

Článek

Jak ovlivní digitální služby prostředí veřejných knihoven? Budou potřeba volné výběry knih? Jaký prostor v knihovně budou potřebovat lidé, kteří jsou tzv. každodenně digitální? Jak by měl vypadat eProstor knihoven? To jsou jen některé z aktuálních otázky, na které se účastníci konference budou snažit odpovědět.

„Cílem konference bude podívat se z různých úhlů pohledu na problematiku digitalizace v prostředí veřejných knihoven, proto bylo zvoleno motto „Knihovny 3D“. Výsledkem bude především propojení akademických pohledů s praxí a realitou v knihovnách,” uvedla Libuše Foberová, vedoucí týmu organizátorů konference.

První den bude konference zahájena panelovou diskusí odborníků na mezinárodní úrovni, kteří budou diskutovat zejména o roli knihoven v době čtvrté průmyslové revoluce. V dalších dvou dnech bude konference rozdělena do tří tematických bloků: digitalizace a digitální služby, role knihoven ve vzdělávání, architektura knihoven.

Organizátory konference jsou Ústav bohemistiky a knihovnictví Slezské univerzity v Opavě, Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě, Svaz knihovníků a informačních pracovníků Moravskoslezského a Olomouckého kraje a Sdružení knihoven ČR. Konference je určena knihovníkům, zřizovatelům knihoven, studentům, vědeckým pracovníkům, přátelům knihoven a čtenářům.

Konference se koná pod záštitou ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka.

Podrobný program konference najdete na: http://k21.fpf.slu.cz/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám